Proc czy ramy? i czy x2 lepiej daje rade?

Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Skrypty i Configi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
etronerr
~user

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 11:14 Odpowiedz z cytatem

Witam! Pisze po raz kolejny z zapytaniem, bo tu zdaje sie najwiecej ludzie wiecie, ale do rzeczy: Otoz gram juz chwile i zdazylem wypracowac kilka kompromisow (w ust. graficznych...) takich ze w wiekszosci gier na internecie mam dosc stale ilosci fps (jednak timingMethod musi byc na 2 ) tylko czasami kiedy wchodze na serwer i zejdzie sie po chwili duza ilosc graczy, moje fps warjuja i spadaja - zwlaszcza kiedy wybiegnie duzo graczy... Powiedzcie mi czego to moze byc wina, bo grafike wykluczam po zmianie z 640x LOW rozdzialki na 1024x HIGH DETALE nie widac praktycznie roznicy a nawet zaryzykuje stwierdzeniem ze przy wyzzej rozdzielczosci gra lapie wiecej fps !?! Wiec czy to raczej procka obciaza czy ramy? procka mam 3800+ 1rdzen a ramy goodram 667 - aha i przy okazji czy gra lepiej smiga na x2 ??? Pozdrawiam! Srki za list do zahrystian : P Ale mama mi nie chce pomoc w tych sprawach :PPP
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cypiate
~user

Klan: Brak

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 11:27 Odpowiedz z cytatem

Z tymi fpsami mam podobnie czy mam low detale czy ultra chodzi prawie tak samo
~user

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 14:14 Odpowiedz z cytatem

Mam takiego samego procka, tyle że 2x1GB OCZ DualChannel 800 MHz i nie spotkałem się z tym, żeby w takich momentach mi klatki spadały (grafa Palita GeForce 7300 GT na DDR3) a przynajmniej tego nie czuć.
Powrót do góry
etronerr
~user

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 14:50 Odpowiedz z cytatem

ja przed sekunda pokonczylem testy - pozyczylem od sasiada 2x 512 Geil 667 i skrecone lataja na 930mhz i moge powiedziec ze dalo to kopa ale tylko troche, a myslalem ze naprawi problem na stale,a moze byc tak ze mi wyswietla raz min stan klatek a zaraz po tym max? bo nie moge zauwazyc stalej liczby ciagle sie zmieniaja cyferki a kolega ma laptopa turiona 64 1giga ram i gf 6100 i ma stala liczbe klatek choc nie wiele to widac ciagle 20-25 na min, u mnie grafa to 7950 gt krecone na 7900gtx dlatego niewiem co jest, myslalem ze wymiecie mi ta gre a tu niezaleznie od ustawien ciagle skacza dlatego gram na ful, moze jakies nowsze stery wyjda niewiem aha i pr dzieki za szybka odpowiedz... Postaram sie jeszcze skombinowac procesor 2 jajowy jakis lepszy
Powrót do góry
varfare
$Redaktor

Klan: Enclave

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 15:19 Odpowiedz z cytatem

Procesor w tej grze to podstawa. Dodatkowo wykryto pewnego buga związanego z wydajnością gry, obecnie każdemu zamula multiplayer, warpi nonstop. Patch 1.4 powinien to naprawić.
~user

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 18:02 Odpowiedz z cytatem

Wiadomo coś bliżej o tym kiedy ten patch ma się ukazać ?

Nie licze na wielką poprawę aż do zmiany sprzętu ale parę klatek więcej czy mniejsze skoki byłyby bardzo mile widziane
SEBAW
~user

Klan: Gram se sam :)

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 18:11 Odpowiedz z cytatem

Na temat patcha 1.4 przeczytasz na stronie głównej portalu.
A masz link:
https://quakewars.pl/news-406-P(...)ciaga.html
~user

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 23:02 Odpowiedz z cytatem

SEBAW napisał:
Na temat patcha 1.4 przeczytasz na stronie głównej portalu.
A masz link:
https://quakewars.pl/news-406-P(...)ciaga.html

Dzięki bardzo

Wstyd się przyznać tam nie zaglądałem

Swoją drogą patch zapowiada się syto
etronerr
~user

Wysłany: Nie Gru 16, 2007 15:41 Odpowiedz z cytatem

To jak to w koncu jest bo na kilku mapach mam tylko 31klatek max! Czy to normalne? daje na minimum na 640x rozdzialke i dalej 31 klatek?!? i teraz pytam konkretnie do quake wars: czy kupic giga ramow,(mam 2x 512 geil dual ddr 667mhz ddr2) i miec 2gb (ale wtedy 4 pamieci - czy tak beda dobrze chodzic? 4x 512 ? 2x dual ?), czy procesor : moge sobie pozwolic na a64 x2 6000+ co mi da te 40-50 klatek stabilnych.??? Pozdrawiam!
Powrót do góry
Hunt3r
$Redaktor

Wysłany: Nie Gru 16, 2007 19:26 Odpowiedz z cytatem

jeżeli jedziesz na sockecie 939 to nie możesz sobie pozwolić na ten procesor z bardzo oczywistych przyczyn Ogólnie dziwne, bo ja na 1 GB DDR2 + X2 3800+ + 7600GS wyciskałem 50 fps na wszystkim low i 1024x768..

teraz mam 1 GB DDR2 + 4200+ + 8600GT i jest dużo lepiej (na all high na pustym serwerze zawsze ponad 100 fps, raczej nie spada poniżej 60).

Przyczyny szukał bym raczej w configu Twojego kompa, masz najnowsze sterowniki (lub najlepsze dla Twojej karty) ? itd
~user

Wysłany: Wczoraj o 00:48 Odpowiedz z cytatem

tak najnowsze oficjalne sterowniki, i tez nie wiem skrecilem procesor na 2.9ghz i dalej to samo klatki spadaja mi przy kazddej akcji zazwyczaj serwer 12/12 ;/ na pustym to ja prawie zawszwe 100 klatek tylko spadaja strasznie jak jest rozroba... w 3dmarku 21000 ale w quake wars fps spadaja
Powrót do góry
fable1
~user

Wysłany: Wczoraj o 11:48 Odpowiedz z cytatem

Ja mam 2 gb ramu, AMD Turion 1,66 X2, nividia 7300 GO up to 400 mb i po wlaczeniu gry ustawia mi wszystko na low, gdy zmieniam wszystko na high i tak smiga, choc tak jakos dziwnie, choc nie wyobrazam sobie grac grac na nizszych ustawieniach . roznicy pomiedzy low a high nie zaowazam, a pod wzgleem szybkosci za duzej tez nie widze Gram w ta gre na viscie jak bym zmienil windowsa na xp to by cos pomoglo czy nie? A moze wiecie skad moge sciagnac jakies stabilizatory do procka i i cos co by mi pomoglo zwiekszyc wydajnosc gry?
Powrót do góry
Hunt3r
$Redaktor

Wysłany: Wczoraj o 14:54 Odpowiedz z cytatem

i to jest własnie dziwne w tej grze
~user

Wysłany: Wczoraj o 14:56 Odpowiedz z cytatem

Stabilizator do procka? Najczęściej takie stabilizatory kupuje się z płytą główną, z kolei z tego co widzę to masz laptopa, więc zamawiaj w www.tme.pl tylko weź przy okazji lutownice na gorące powietrze - przyda się do montażu powierzchniowego. Nie umiem sobie jednak wyobrazić jak nowe stabilizatory pomogą Ci w wydajności.
~user

Wysłany: Wczoraj o 15:05 Odpowiedz z cytatem

hej?! ja nawet o tym nie slyszalem, hunter - czyli mowisz ze to normalne ze tak dziwnie chodzi? tu ludzie mowia ze lata po 45-55 fps stale, nom ja niemowie ze niemam na pustym serwerze, mi chodzi o stale fps przy ostrej akcji! Powiedzcie mi ile odnotowaliscie najmniej fps wogole w grze ze do ilu wam spadlo... boje sie wydac 500zl na procka i co jak sie okaze ze lipton TEA? Pozdro!
Powrót do góry
Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Skrypty i Configi
Strona 1 z 1

Skocz do: