Wiedźmin
Idź do strony 1, 2  »

Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Gry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
LeonThePunisher
~user

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 17:06 Odpowiedz z cytatem

Zdecydowanie największa polska produkcja - The Witcher.
Jak zapewnie wiecie, będzie to dziecko CDProjectu.
Po przeczytaniu kilku tekstów, obejrzeniu trailerów, gameplay'ów doszedłem do wniosku, że ta gra może poradzić sobie z odciągnięciem mnie od Diablo 2.

http://pl.youtube.com/watch?v=UGo5dt6fucg

http://www.thewitcher.com/ ;]

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
wojo2k
~user

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 17:26 Odpowiedz z cytatem

ten filmik to juz rok temu widzialem, ale jak sama gra bedzie wygladac to nie wiadomo.
Powrót do góry
LeonThePunisher
~user

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 18:25 Odpowiedz z cytatem

Owszem wiadomo.
Jak poszukasz na youtube to dowiesz się o technologii, questach, o postaci geralta itd.
Dodatkowo w CD-Action w dodatku od CDProjectu (tak, te reklamy ;]) jest sporo informacji.

Powrót do góry
FocuS
~user

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 19:02 Odpowiedz z cytatem

Powiem tyle. Jeżeli gra będzie choć w połowie dobra jak książka, zapowiada się hit. Boję się tylko żeby gra nie była zbyt przereklamowana.
Powrót do góry
Sliterin
~user

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 19:20 Odpowiedz z cytatem

Szczerze licze, że wiedźmin będzie lepszym Gotikiem. A to czemu? Lepsza grafika. Lepszy Gameplay. Rodzima Gra (dlatego kupujmy orginalną ) Dobra fabuła ;] Czyli to co kociaki lubią najbardziej.

Ale to moje oczekiwania i mam nadzieje, że nie będzie zkomercjalizowany bo ostatnie nie zkomercjalizowane cRpg widziałem dawno temu a był to Baldur's Gate
Powrót do góry
Xello
~user

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 23:14 Odpowiedz z cytatem

według informacji z CDA
silnik Graficzny to podrasowany silnik Newerwinter Nights 2
w systemie animacji walki wykorzystywana jest technika Moncion Captur czyli aktorzy odgrywają style walki pojedynków a ich ruchy są przenoszone do komputera za pomocą Kamer
czekam na Wiedźmina od ehh od początku
~user

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 23:22 Odpowiedz z cytatem

Xello napisał:
według informacji z CDA
silnik Graficzny to podrasowany silnik Newerwinter Nights 2
w systemie animacji walki wykorzystywana jest technika Moncion Captur czyli aktorzy odgrywają style walki pojedynków a ich ruchy są przenoszone do komputera za pomocą Kamer
czekam na Wiedźmina od ehh od początku

Wiem, że od Neverwintera i przyznam, że Neverwinter byłby świetny jakby nie:
komercjalizacja i wręcz brak rozwinięcia na kilka sposobów fabuły.

Co do animacji walk są bardzo ciekawe i przyznam, że odwalili kawał dobrej roboty
Powrót do góry
P4W3L
~user

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 23:40 Odpowiedz z cytatem

hmmmmmmm sinik to odnowiany od początku aurora z tego co się oriętuję... a więc sinik stary i zasłużony
Sliterin
~user

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 23:44 Odpowiedz z cytatem

P4W3L napisał:
hmmmmmmm sinik to odnowiany od początku aurora z tego co się oriętuję... a więc sinik stary i zasłużony

Wiesz i dobrze bo wysłużony i doświadzony wiadomo jakie kaprysy może zrobić a z tego co wiem tak go przerobili, że prawie nic z podstawki nie zostało
Powrót do góry
Xello
~user

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 00:10 Odpowiedz z cytatem

Osobiście nic nie mam do tego silnika grafika bardzo ładna dobra i przyjemna jedyna wada to bardzo małe lokacje i olbrzymie savy w NWN2 na Dysku C
oby Wiedźmin nie korzystał tak jak NWN2 z modułów bo to był by kataklizm oby świat był otwarty tak jak w Gothic'u, World of Warcraft wtedy był by to cud miód i orzeszki
~user

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 00:11 Odpowiedz z cytatem

Xello napisał:
Osobiście nic nie mam do tego silnika grafika bardzo ładna dobra i przyjemna jedyna wada to bardzo małe lokacje i olbrzymie savy w NWN2 na Dysku C
oby Wiedźmin nie korzystał tak jak NWN2 z modułów bo to był by kataklizm oby świat był otwarty tak jak w Gothic'u, World of Warcraft

Dodano: Sob Sie 11, 2007 00:10
oby Wiedźmin nie korzystał tak jak NWN2 z modułów bo to był by kataklizm oby świat był otwarty tak jak w Gothic'u, World of Warcraft wtedy był by to cud miód i orzeszki

NvN nawiązuje do Baldur's Gate tam były małe lokacje. Pomysł mi się bardzo podobał dobra sprawa moim zdaniem możesz zapamiętać nawet gdzie dokładnie był mysiopysio który był w lesie czesia. Oto głównie w tym chodzi
Powrót do góry
Xello
~user

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 00:19 Odpowiedz z cytatem

zgodzę się że podziemia W Baldur's Gate były małe i ciasne ale jeżeli chodzi o powierzchnię to były one całkiem spore rzadko ograniczane a w NWN2 są wytyczone ścieżki z których nie da się zboczyć nawet na milimetr jeżeli nie wiąże sie to z jakimś questem
~user

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 00:22 Odpowiedz z cytatem

Xello napisał:
zgodzę się że podziemia W Baldur's Gate były małe i ciasne ale jeżeli chodzi o powierzchnię to były one całkiem spore rzadko ograniczane a w NWN2 są wytyczone ścieżki z których nie da się zboczyć nawet na milimetr jeżeli nie wiąże sie to z jakimś questem

Jak powiedziałem wcześniej:

Sliterin napisał:
Wiem, że od Neverwintera i przyznam, że Neverwinter byłby świetny jakby nie:
komercjalizacja i wręcz brak rozwinięcia na kilka sposobów fabuły.

Poprostu tam trzeba dobrze klikać i w miare dobierać uderzenia i takie tam a gra ogólnie byłaby wyśmienita:
dużo możliwości rozwinięcia postaci:
dużo klas
dużo ras
dużo ekwipunku
dużo umiejętności ;]

A w baldurze Questy same się robiły trzeba było myśleć droga sama się nie znajdywała a przecież nawet kopalnie Nashel w 1 trzeba było hotele przeczesać aby Maga znaleźć
Powrót do góry
murtagh
~user

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 11:01 Odpowiedz z cytatem

Xello napisał:

Z tego co wiem to system podróży w wiedźminie bedzie wyglądał tak że po wyjściu z miasta pojawia nam sie mapka gdzie chcemy iść potel load i tam jesteśmy, wiec chyba raczej nie będzie zbyt otawarty ten świat...
Powrót do góry
varfare
~user

Ostrzeżenia: 1

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 11:54 Odpowiedz z cytatem

Jedyne co z silnika Aurory pozostało to około 6% kodu bazowego, całość została przerobiona na potrzeby gry.

NVM suxx. Fabuła to jeden wielki żal. Szkoda mi tej gry.
Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Gry Idź do strony 1, 2  »
Strona 1 z 2

Skocz do: