Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maniu ~user

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 01:24 |
|
|
nie wiem jak wy ale ja odnosze wrazenie,ze snajper gdf'u jest jakis uposledzony zabicie inflantora ukrytego na skalach w pierwszej fazie rozgrywki graniczy z cudem a prawdopodobienstwo sciagniecia takiego delikwenta wynosi 2/10 wedlug mnie efektownosc snajpera spadla diametralnie w stosunku do porzedniej bety a moze to ja jestem lewy i nie potrafie wykorzystac ukrytego potencjalu tego karabinu
moj movik
http://www.youtube.com/watch?v=PEWPyvuburo
|
Powrót do góry |
|
 |
Sw3aR^ ~user

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 02:29 |
|
|
imo 2 strzał powinien być śmiertelny ale reszta to poprostu pudła
|
 |
inHaste ~user

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 04:39 |
|
|
Problem polegal na tym ze Twoj przeciwnik znajdowal sie
daleko od Ciebie (okolo 300 metrow)... Tor lotu pocisku
z tej snajperki przypomina parabole, wiec wystarczylo
podniesc celownik odrobine wyzej i nacisnac spust, badz
lewy przycisk myszki :)
Swoja droga w ET:QW totalnie zdupczyli Covera, za czasow
W:ET byla nim swietna zabawa.
Tak czy owak snajperka dziala poprawnie ale mogli by zwiekszyc
jej obrazenia...
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Xello ~user

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 08:58 |
|
|
dalej nie poprawili błędu i snajperka w pozycji leżącej kołysze się w taki sam sposób jak w pozycji stojącej eh
miałem coś podobnego tyle że strzelałem do kolesia z bazy potrzebowałem 2 strzałów żeby go zabić on zabijał 1 od razu jak się pojawiłem w oknie
wniosek RailGun leprzy ;]
wydaje mi się że AssalutRifle w miarę odległości traci na mocy w przeciwieństwie do RailGuna
|
 |
shalashaska ~user
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 10:16 |
|
|
Xello napisał: |
...
wniosek RailGun leprzy ;]
|
lol
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Inermis ~user

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 10:20 |
|
|
inHaste napisał: |
Problem polegal na tym ze Twoj przeciwnik znajdowal sie
daleko od Ciebie (okolo 300 metrow)... Tor lotu pocisku
z tej snajperki przypomina parabole, wiec wystarczylo
podniesc celownik odrobine wyzej i nacisnac spust, badz
lewy przycisk myszki
(...)
Tak czy owak snajperka dziala poprawnie ale mogli by zwiekszyc
jej obrazenia... |
Dokładnie, railgunem ludziom łatwiej się strzela bo tor pocisku ( promienia ?!?) jest prosty. Jeśli chodzi o snajperke to wymaga ona troszkę więcej skilla, ze względu na tor lotu, ale nie jest to jakieś diabelnie trudne. Może dziś zrobię jakiś filmik i wrzucę
A no i nie zapominajcie że railgun też ma wadę której nie ma snajperka - po każdym strzale widać gdzie jest snajper.
|
 |
Xello ~user

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 10:38 |
|
|
tu sie nie zgodzę w assalutrifle też jest smuga po pocisku identyczna jak w RailGun tyle że jest ona dużo mniej widoczna i jest szara
|
 |
varfare ~user

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 11:08 |
|
|
dalej nie poprawili błędu i snajperka w pozycji leżącej kołysze się w taki sam sposób jak w pozycji stojącej eh |
To nie błąd tylko utrudnienie żeby nie było za łatwo kampić.
|
 |
Inermis ~user

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 12:33 |
|
|
tu sie nie zgodzę w assalutrifle też jest smuga po pocisku identyczna jak w RailGun tyle że jest ona dużo mniej widoczna i jest szara |
no jest
varfare napisał: |
dalej nie poprawili błędu i snajperka w pozycji leżącej kołysze się w taki sam sposób jak w pozycji stojącej eh |
To nie błąd tylko utrudnienie żeby nie było za łatwo kampić. |
no nie wiem. to raczej powinni utrudnić strzelanie ze stania. bo różnicy nie ma. a kampić i tak łatwo.
|
 |
Lambert.exe ~user

Dołączył: 31 Gru 2006 Skąd: to się wzięło? Klan: Nikt mnie nie kocha. -.-
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 17:30 |
|
|
maniu: snajperka jest OK, po prostu ty nie umiesz strzelać.
http://www.youtube.com/watch?v=zavNd7NM_PY
Zobacz jak na tym filmiku na samym początu gość strzela ze snajperki (zwłaszcza ostatni kill).
|
 |
Inermis ~user

|
|
Powrót do góry |
|
 |
maniu ~user

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Darken ~user

|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 11:05 |
|
|
dorzucę swoje 3 gr bo praktycznie od początku bety gram tylko coverem
1. maniu na twoim filmiku widać że wybrałeś po pierwsze kiepskie miejsce na snipe ( wystarczy ze stroggol poloży sie na górce bardziej " w prawo "od ciebie [ a są tam piekne miejsca na snipe dla strogga] i już dupa nawet go nie zobaczysz
2. strzelasz " na wprost " do leżacego co wymaga naprawde duzego treningu żeby go trafić ( małe pole celowania)
3. masz " za nerwowy" palec do snipy heheh ale to przychodzi z czasem )
Polecam inne miejsce dla GDF snipe - wybiegnij boczna brama ( tą na lewo w respie) zbiegnij w stronę jeziorka , kolo drzewka polóz się w trawie -- masz jak na dłoni cała górkę na tunelem, strooog sniperów bokiem do ciebie (duże pole celowania, żaden nie ma szans) , widzisz to co sie dzieje pod mostem , + likwidujesz strogg naprawiaczy maszyn strzelających - oczywiście to tylko jedna z wielu możliwośc
Apropos wykrywania strzału snipera GDF -
1- słychać go na całej mapie hehehe
2- wystarczy będac stroggiem wyłaczyć zoom i strifując w leżeniu bacznie oglądac okolicę przed sobą, możan zauwazyć błysk z lufy przy strzale z e snipy GDF , wtedy szybki zomm w tym kierunku i gosc jest na "talerzu" ;o) parokrotnie ta sztuczka mi się udała, ale jak trafisz na fachowca - jestes trup
|
|
Powrót do góry |
|
 |
inHaste ~user

|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 12:58 |
|
|
Cytat: |
2. strzelasz " na wprost " do leżacego co wymaga naprawde duzego treningu żeby go trafić ( małe pole celowania) |
Imho to jest najlepsza pozycja, biorac pod uwage ze liczy sie kto pierwszy
kogo ubije, musisz strzelac head'y albo liczyc sie z tym ze koles Cie znajdzie i zabije pierwszy.
Polecam inne miejsce dla GDF snipe - wybiegnij boczna brama ( tą na lewo w respie) zbiegnij w stronę jeziorka , kolo drzewka polóz się w trawie -- masz jak na dłoni cała górkę na tunelem, strooog sniperów bokiem do ciebie (duże pole celowania, żaden nie ma szans) , widzisz to co sie dzieje pod mostem , + likwidujesz strogg naprawiaczy maszyn strzelających - oczywiście to tylko jedna z wielu możliwośc |
Huh prawde mowiac po update do Bety 2 malo gralem Coverem GDF,
jednak ten wczesniejszy bug z celownikiem mial swoj urok...
Tak czy siak jest pewna miejscowka przy wylocie z bazy startowej GDF
polnocny-wschod na prawo od drogi maly 'klif' jesli odpowiednio sie
ustawic w pozycji lezacej snajperzy z nad tunelu nie beda wstanie Cie
dostrzec, mialem raz maly problem z pewnym graczem ktory nagminnie
korzystal z tego spota.
2- wystarczy będac stroggiem wyłaczyć zoom i strifując w leżeniu bacznie oglądac okolicę przed sobą |
Skoro grasz Coverem od poczatku bety powinienes wiedziec ze podczas
lezenia nie da sie uzywac jednoczesnie Zoom'a Rail Gun'a i strafowania,
Moze chodzilo Ci o lornetke, ale wydaje mi sie ze mowisz o RG.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Darken ~user

|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 13:28 |
|
|
hej przecież piszę "...wyłaczyć zoom..."
a w sprawie stwierdzenia inHaste-a
"Imho to jest najlepsza pozycja, biorac pod uwage ze liczy sie kto pierwszy
kogo ubije, musisz strzelac head'y albo liczyc sie z tym ze koles Cie znajdzie i zabije pierwszy."
liczy się myślenie, bo sniper to elita wojskowa a nie armatnie mięcho do biegania po polu i strzelania na prawo-lewo jak wodą z konewki ;o)
1. pozycja muis być jak najbardziej izolowana od głownej areny działań (ale bez przesady bo celność spada jak leżysz 3 kilasy od celu ;o))
stojąc na pozycji z filmiku Mania znajdujesz się na linii ognia wszystkich stroogow ( latajacych, żucających naloty, strzelajacych "z ręki" , + sniperów)
rzadko który a nawet prawie w ogóle nie jest zainteresowany tym co się dzieje nad jeziorkiem, bo daleko i nie związane z głw . zadaniem
2. strzelając na wprost celujesz w (najczęściej ) strifujacych nonstop przeciwnikow ( no chyba że to facio z RGrurą albo namierzajacy cel technik , ci nie maja żadnych szans ze sniperem)
kiedy leżysz z boku głw kierunku działań to przeciwnik nadal strifuje ale nie musisz wodzić celownikiem w prawo i lewo , bo teraz przeciwnik porusza się bardziej do przodu lub się cofa wzgledem twojej pozycji , w każdym razie diametralnie zwiększa się wtedy twoja skuteczność trafienia
3. każdy sniper dobiera swoja pozycje tak zeby mieć jak największy kąt widzenia calość terenu, w pozycji z filmiku Mania widać tylko wąski wycinek przedpola, bedąc sniperem Stroogów prawie nigdy nie ustawiam się nad tunelem bo to banał dobry dla bootów ;o)
z "mojej" pozycji Maniu by mnie po prostu nie dojrzał (praktycznie widzi tylko wycinek góry bezposrednio nad tunelem i fragment wejscia do tunelu) a leżac nad jeziorkiem masz cała górę "na talerzu", cały teren bezpośrednio przed wejsciem do tunelu (most) , i teren pod mostem, i jestes praktycznie poza zasięgiem działań stroggów
dodam jeszcze że cover z filmiku Horneta wybrał bardzo ciekawe miejsce do snipy tyle że jest to jeden z pierwszych celów jakie przeszukuje każdy szanujący się sniper stroggow - zawsze najpierw w obrębie bazy GDF a dopiero potem miejsca alternatywne - muszę przyznać że jak mnie juz sniper GDF trafiał to dosłownie zza jakiegoś krzaka, kamienia czy puszki z piwem ;o) - Ci strzelający z bazy giną pierwsi - no chyba ze sa lepsi odemnie hehehe
oczywiście nie upieram się że wiem wszystko o coverowaniu ale troszkę...? ;o)
Ostatnio zmieniony przez Darken dnia Wto Wrz 04, 2007 14:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|