Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Którą klasą planujesz grać najczęściej w ET:QW? |
Soldier-Aggressor |
|
15% |
[ 12 ] |
Medic-Technician |
|
34% |
[ 26 ] |
Engineer-Constructor |
|
21% |
[ 16 ] |
Field Ops-Oppressor |
|
17% |
[ 13 ] |
Covert Ops-Infiltrator |
|
11% |
[ 9 ] |
|
Wszystkich Głosów : 76 |
|
Autor |
Wiadomość |
Rezro ~banned

|
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 11:30 |
|
|
Jako że w temacie eng czy med !?!?; źle postawiono pytanie (Bo jak wiadomo każda klasa jest potrzebna), postanowiłem zadać pytanie to od nowa. Otóż którą klasą planujesz grać najczęściej, gdy ET:QW wyjdzie? Jaka klasa najbardziej ci odpowiada, jaka wydaje się najbardziej atrakcyjna i co najbardziej podoba ci się w niej? Jeśli planujesz grać w ET:QW inną klasą niż to robiłeś w W:ET to dlaczego? I tym podobne pytania!
Jako że ET:QW nie wyszło jeszcze, to w tym temacie opieramy się na zapowiedziach.
Przypomnę także że teraz każda klasa jest potrzebna (Czasem niezbędna) i nie jest tak jak w W:ET gdzie mogła być jakaś uznana za najlepszą. I tak zresztą pewnie będziemy grać wszystkimi zależnie od rozwoju sytyłacji na mapie.
Przypomnę nowe zależności jeśli komuś się nie chce ich szukać:
- Żołnierz teraz oprócz obsługi broni ciężkiej, zajmuje się wysadzaniem (Zamiast Enga)
- Medyk raczej się nie zmieni (Jedynie Technik stroggów nie będzie mógł podnosić swoich, ale zamiast tego będzie przerabiać poległych GDF na jednorazowe spawny).
- Inżynier nie będzie tylko budować struktury i naprawiać pojazdy, ale i rozkładać instalacje obronne (Od teraz inżynier sam nie wygrywa).
- Fild-Ops zachowa dotychczasową rolę, ale zyska dodatkową możliwość rozkładania artylerii.
- Covert-Ops oprócz dotychczasowych zadań uzyska zdolność włamywania się do komputerów wroga (czasem niezbędne do wygrania), poza tym zmieniono sposób podszywania się pod wroga u strogg, polegający na przejmowaniu kontroli nad kimś z GDF.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
J4qb3x ~user
|
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 11:46 |
|
|
Hmm w ET zawsze grałem Medem, więc wybieram: "Medic-Technician"
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PiranNinja ~user

|
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 17:59 |
|
|
eng-constructor , ma to coś (kombinereczki )
p.s. nadal nie rozumiem systemu pojazdów ( skąd je będzie można zdobyć )nadal sie zastanawiam
|
 |
Trawnik ~user
|
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 18:55 |
|
|
a mi sie wydaje ze to bedzie zalezalo od tego kto akurat bedzie najpotrzebniejszy
przynajmniej ja nie zakladam z gory kim bede grac
|
|
Powrót do góry |
|
 |
^agenT-dono @Administrator

|
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 19:51 |
|
|
Co byłby ze mnie za agent jakbym covert opsem nie grał ?
Trawnik napisał: |
a mi sie wydaje ze to bedzie zalezalo od tego kto akurat bedzie najpotrzebniejszy
przynajmniej ja nie zakladam z gory kim bede grac  |
Potrzebny będzie każdy. Każda klasa ma możliwość 'przywołania' struktury obronnej lub ma jakieś zadanie - Więc jezeli covert ops niebedzie mial nic do 'spenetrowania' i tak bedzie musiał postawić radar, wiec ktos nim grac bedzie musial i na odwrót.
|
 |
Rezro ~banned

|
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 20:23 |
|
|
PiranNinja napisał: |
p.s. nadal nie rozumiem systemu pojazdów ( skąd je będzie można zdobyć )nadal sie zastanawiam |
Otóż z tego co zauważyłem z filmów, to pojazdy mogą ulec całkowitemu zniszczeniu (jeśli będzie się ostrzeliwać uszkodzony), więc oznacza to że pojazdy będę także spawn’owane. Z tego co zauważyłem to pojazdy będą się spawn’ować tam gdzie zaplanowali to twórcy, czyli tam gdzie będzie dziać się akcja (A jest ona jak wiadomo liniowa) i w składzie zaplanowanym przez twórców (Nie ma mowy o zamawianiu ich, tym bardziej że raczej nie będzie komandera). W odróżnieniu od BF jednak to piechota będzie grać pierwsze skrzypce, a pojazdy będą pełniły rolę pomocniczą, podobnie jak to jest w W:ET.
EDIT: To fakt PiranNinja ale wiązały by się z tym problemy. Za dużo pojazdów ciężkich to też źle (A ograniczenia by denerwowały). Tak do końca nie wiem jak będzie, bo opieram się tylko na tym co widziałem w filmach.
Ostatnio zmieniony przez Rezro dnia Sob Lis 18, 2006 10:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiranNinja ~user

|
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 21:50 |
|
|
fajnie było by pocinać własnym samochodzikiem który samemu zespawnowałeś
a z tymi klasami to jeszcze bym sie wstrzymał
|
 |
Mah @Administrator

|
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 21:38 |
|
|
Pojazdy będą respanować się w bazie co jest oczywiste i mam nadzieje, że nikt nie wpadnie na taki pomyśl aby była możliwość spawnowania ich samemu.
Co do klas mnie osobiście zainteresowała Field Ops-Oppressor, ale to jeszcze za wcześnie by precyzować swoją ulubioną klasę. Jeszcze trochę musimy poczekać
|
|
Powrót do góry |
|
 |
LeonThePunisher ~user

|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 04:16 |
|
|
Mi się spodobał Engineer-Constructor
|
 |
maniu ~user

|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 14:40 |
|
|
owywiscie tymi co beda bronic na mapie (wole gre defensywna) + field ops or opessor czy jaka mu tam zalezy od mapy rowniez
|
Powrót do góry |
|
 |
donny-z +VIP

|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 18:08 |
|
|
w ET zawsze grałem inżynierem albo medykiem, dlatego na pewno nimi
|
 |
Exil ~user

|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 20:26 |
|
|
tym czego będzie od mnie wymagał w danej chwili sytuacja, nie ma sensu ograniczać się do jednej klasy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rezro ~banned

|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 20:38 |
|
|
Patrząc na wyniki ankiety stwierdziłem, że warto podkreślić, że w ET:QW to Soldier-Aggressor zajmuje się wysadzaniem obiektów i jeśli ktoś akurat ten aspekt najbardziej lubił grając jako Eng, to powinien wziąść to pod uwagę.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Volt ~user
|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 21:10 |
|
|
Rezro napisał: |
Patrząc na wyniki ankiety stwierdziłem, że warto podkreślić, że w ET:QW to Soldier-Aggressor zajmuje się wysadzaniem obiektów i jeśli ktoś akurat ten aspekt najbardziej lubił grając jako Eng, to powinien wziąść to pod uwagę. |
no i zonk bo nietylko solidier/agressor sie tym zajmuje - eng tez.
ale tu nie ma co sie klucic bo przieciez nic jeszcze pewne.
Obtyśmy w poniedziałem sie dowiedzieli !!
|
 |
Rezro ~banned

|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 13:29 |
|
|
Niestety cię rozczaruję bo z opisów wyraźnie wynika że to Żołnierz od teraz wysadza (I rozbraja). Zresztą słusznie bo Eng z budowaniem, naprawianiem, rozstawianiem systemów obronnych i obsługą pojazdów i tak będzie miał roboty od groma. Patrz:
http://qwcenter.net/?strona:1 lub lepiej na http://www.enemyterritory.com/main.html
Otóż to Żołnierz będzie miał Wysokiej klasy Ładunki wybuchowe (Plazmowe materiały wybuchowe w przypadku STROGG), a nie Eng więc może lepiej poczytaj zanim coś napiszesz.
Zresztą zgodnie nową filozofią, od teraz więcej klas potrzeba do wygrywania. Wiadomo na pewno że:
- Soldier - Wysadza
- Engineer - Buduje
- Covert Ops – Hackuje (crackuje raczej powinno być), nowa rzecz niezbędna do ukończenia niektórych misji.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|