Nawiązanie do Quake 2
Idź do strony 1, 2, 3, 4  »

Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Gameplay
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PiranNinja
~user

Wysłany: Czw Paź 26, 2006 16:47 Odpowiedz z cytatem

po lekturze opisów na http://www.enemyterritory.com/main.html zauważyłem 2 :

1- icarus- oryginalnie była to jednostka wroga zsyntetyzowana z tym co teraz istnieje jako icarus
2-Strategic Strike Gun- BFG to broń ręczna wystrzeliwująca kule plazmy
tu została połączona ze stelażem i systemem namierzania celu

to wszystko,wpisujcie własne spostrzeżenia
~banned

Wysłany: Nie Paź 29, 2006 16:08 Odpowiedz z cytatem

Cały świat jest nawiązaniem . Autorzy sprytnie rozwiązali problem zmiany w technologiach. Skoro to stare czasy (W QW), to i technologia inna, w QW BFG jest w fazie prototypu itp. No cóż jako cyborgi STROGG bardzo szybko ewoluuje, więc mogli sobie odpuścić robienie podobieństw na siłę. Ale i tak będzie ich dużo, ale subtelnych (Jak np. SSG jako prekursor BFG).
PS: Masz dobre oko, ja nie zwróciłem uwagi na icarusa, rzeczywiście w Q2 była taka jednostka z takim samym latającym plecakiem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
PiranNinja
~user

Wysłany: Wto Paź 31, 2006 19:32 Odpowiedz z cytatem

ciekawe jak dużo świat gry będzie zawdzięczał quakowi 1-2,pamiętam że było tam dużo poziomówó podobnych do wielkich stacji przeładunkowych i magazynów (kupa rozpikselizowanych skrzynek fuj )

ten temat powstał żeby wynajdywać smaczki

P.S. nowy smaczek odnaleziony = HyperBlaster <-- broń gościa którym chodzimy w quake 2 ,teraz ma go agressor z drużyny stroggów (była to moja ulubiona broń w quake 2)
~banned

Wysłany: Sro Lis 01, 2006 15:01 Odpowiedz z cytatem

Skoro o broni już mowa to Infiltrator, używa RailGun’a jako Snajperki . Jest też jego ciężka, artyleryjska odmiana (Rail Howitzer). Występuje także BFG, ale w zmienionej formie, czyli jako SSG (Artyleria) i OBO (Zamiast Panzera). Niby to wczesne wersje BFG, a jest tak dlatego by parametry broni bardziej odpowiadały charakterystyce i roli Panzera.
Powrót do góry
PiranNinja
~user

Wysłany: Sro Lis 01, 2006 18:04 Odpowiedz z cytatem

railgun też wymiatał
~user

Wysłany: Wto Gru 26, 2006 11:11 Odpowiedz z cytatem

Constructor Stroggow, bedzie uzywal jednej z niewielu broni nawiazujacych do sprzetu z Quake 1 - nailguna, i mozliwe ze jego grenade launcher bedzie podobny do tego z Q1 i Q2. jako ze są one okreslane jako "support weapon" mozna sie spodziewac ze bedzie to dosc ciezki sprzet, bardziej do stacjonarnego wsparcia teamu niz do szturmu. Nailgun w Q1 byl jedną ze słabszych boni, tutaj chyba bedzie odpowiednikiem PKM z BF2.

co do "snajperek" Infiltratora-chyba bardzo podobny wybor broni jak w snajeprze z RedOrchestra-albo bardzo precyzyjny, i wolno ładujacy sie Railgun (kochalem tą broń), albo wyborowa (parasnajperska) wersja standardowego Laceratora-szybki autorifle.
Powrót do góry
maniu
~user

Wysłany: Wto Gru 26, 2006 15:28 Odpowiedz z cytatem

ja was nie rozumiem wazne jak beda sie nazywac jakies laserowe-plujki-niebieskich kulek i inne frykasy wazne ze bedzie w kolorowo
Powrót do góry
PrezesOi
~user

Wysłany: Wto Gru 26, 2006 16:48 Odpowiedz z cytatem

maniu napisał:
ja was nie rozumiem wazne jak beda sie nazywac jakies laserowe-plujki-niebieskich kulek i inne frykasy wazne ze bedzie w kolorowo

mozna i tak... ja jak czegos nie rozumiem, to staram sie to zrozumiec, a nie pisac posty bez sensu w topicu ktorego nie rozumiem/nie jestem nim zainteresowany.
Powrót do góry
PiranNinja
~user

Wysłany: Sro Gru 27, 2006 16:24 Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Cytat:
maniu napisał:

mozna i tak... ja jak czegos nie rozumiem, to staram sie to zrozumiec, a nie pisac posty bez sensu w topicu ktorego nie rozumiem/nie jestem nim zainteresowany.

ten topic jest po to żeby dzielić się odkryciami a nie po to żeby robić genialny offtop

jakieś nowe odkrycia, może screeny z bronią ??
~banned

Wysłany: Sob Gru 30, 2006 21:32 Odpowiedz z cytatem

Granatnik jest zintegrowany (Podwieszony) z Laceratorem więc nie jest to osobna broń (GDF będzie pewnie też tak mieć). A Nailgun prawdopodobnie będzie z grubsza odpowiadać Shootgunowi GDF, czyli duża szybkostrzelność (Bo to w końcu automat, a nie obrzyn), ale ma ekstremalny rozrzut, przez co jest celny tylko na krótkie dystanse.
Powrót do góry
devious
~user

Wysłany: Nie Gru 31, 2006 11:11 Odpowiedz z cytatem

Shotgun nie jest szybkostrzelny co mozna bylo juz zobaczyc na jakims filmiku.
Powrót do góry
donny-z
+VIP

Klan: Frag eXecutors

Wysłany: Nie Gru 31, 2006 12:24 Odpowiedz z cytatem

a takiego mniej więcej offtopa strzelę - grał ktoś w ogóle w Quake'a 4 ? Bo ta część jest prologiem albo kontynuacją Quake'a 2, już nie pamiętam ^___^
Ale ogółem gra bardzo fajna, single player ciekawy, zwłaszcza, że nie biegamy sami, ale z grupką jakichś ludzi i ponadto jest trochę fabuły...
~user

Wysłany: Nie Gru 31, 2006 13:46 Odpowiedz z cytatem

To Ci przypomnę, to jest kontynuacja
Powrót do góry
Rezro
~banned

Wysłany: Nie Gru 31, 2006 17:16 Odpowiedz z cytatem

Widzę że napisałem to niezbyt jasno więc powtarzam!
Otóż w Gamepleyu Nailgun jest odpowiednikiem strzelby. Ale jako że Nailgun jest automatem, to będzie działać to na tej zasadzie że zasypywać on będzie cel dużą ilością gwoździ (To jego pociski jak by ktoś nie wiedział), ale i mieć duży rozrzut czyniący go skutecznym tylko na bliskie dystanse, czyli używać go będziemy podobnie do strzelby. Mam nadzieję że jest to jasne i przypominam że są to tylko przewidywania.
Powrót do góry
Lambert.exe
~user

Klan: Nikt mnie nie kocha. -.-

Wysłany: Nie Gru 31, 2006 23:53 Odpowiedz z cytatem

IMO NailGun będzie strzelał zarówno jak Shotgun, jak i seriami takimi jak w Q4.
Powrót do góry
Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Gameplay Idź do strony 1, 2, 3, 4  »
Strona 1 z 4

Skocz do: