Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
PiranNinja ~user

|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 16:47 |
|
|
po lekturze opisów na http://www.enemyterritory.com/main.html zauważyłem 2 :
1- icarus- oryginalnie była to jednostka wroga zsyntetyzowana z tym co teraz istnieje jako icarus
2-Strategic Strike Gun- BFG to broń ręczna wystrzeliwująca kule plazmy
tu została połączona ze stelażem i systemem namierzania celu
to wszystko,wpisujcie własne spostrzeżenia
|
 |
Rezro ~banned

|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 16:08 |
|
|
Cały świat jest nawiązaniem . Autorzy sprytnie rozwiązali problem zmiany w technologiach. Skoro to stare czasy (W QW), to i technologia inna, w QW BFG jest w fazie prototypu itp. No cóż jako cyborgi STROGG bardzo szybko ewoluuje, więc mogli sobie odpuścić robienie podobieństw na siłę. Ale i tak będzie ich dużo, ale subtelnych (Jak np. SSG jako prekursor BFG).
PS: Masz dobre oko, ja nie zwróciłem uwagi na icarusa, rzeczywiście w Q2 była taka jednostka z takim samym latającym plecakiem.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PiranNinja ~user

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 19:32 |
|
|
ciekawe jak dużo świat gry będzie zawdzięczał quakowi 1-2,pamiętam że było tam dużo poziomówó podobnych do wielkich stacji przeładunkowych i magazynów (kupa rozpikselizowanych skrzynek fuj )
ten temat powstał żeby wynajdywać smaczki
P.S. nowy smaczek odnaleziony = HyperBlaster <-- broń gościa którym chodzimy w quake 2 ,teraz ma go agressor z drużyny stroggów (była to moja ulubiona broń w quake 2)
|
 |
Rezro ~banned

|
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 15:01 |
|
|
Skoro o broni już mowa to Infiltrator, używa RailGun’a jako Snajperki . Jest też jego ciężka, artyleryjska odmiana (Rail Howitzer). Występuje także BFG, ale w zmienionej formie, czyli jako SSG (Artyleria) i OBO (Zamiast Panzera). Niby to wczesne wersje BFG, a jest tak dlatego by parametry broni bardziej odpowiadały charakterystyce i roli Panzera.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PiranNinja ~user

|
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 18:04 |
|
|
railgun też wymiatał
|
 |
PrezesOi ~user

|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 11:11 |
|
|
Constructor Stroggow, bedzie uzywal jednej z niewielu broni nawiazujacych do sprzetu z Quake 1 - nailguna, i mozliwe ze jego grenade launcher bedzie podobny do tego z Q1 i Q2. jako ze są one okreslane jako "support weapon" mozna sie spodziewac ze bedzie to dosc ciezki sprzet, bardziej do stacjonarnego wsparcia teamu niz do szturmu. Nailgun w Q1 byl jedną ze słabszych boni, tutaj chyba bedzie odpowiednikiem PKM z BF2.
co do "snajperek" Infiltratora-chyba bardzo podobny wybor broni jak w snajeprze z RedOrchestra-albo bardzo precyzyjny, i wolno ładujacy sie Railgun (kochalem tą broń), albo wyborowa (parasnajperska) wersja standardowego Laceratora-szybki autorifle.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maniu ~user

|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 15:28 |
|
|
ja was nie rozumiem wazne jak beda sie nazywac jakies laserowe-plujki-niebieskich kulek i inne frykasy wazne ze bedzie w kolorowo
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PrezesOi ~user

|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 16:48 |
|
|
maniu napisał: |
ja was nie rozumiem wazne jak beda sie nazywac jakies laserowe-plujki-niebieskich kulek i inne frykasy wazne ze bedzie w kolorowo  |
mozna i tak... ja jak czegos nie rozumiem, to staram sie to zrozumiec, a nie pisac posty bez sensu w topicu ktorego nie rozumiem/nie jestem nim zainteresowany.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PiranNinja ~user

|
Wysłany: Sro Gru 27, 2006 16:24 |
|
|
Cytat: |
Cytat: |
maniu napisał:
ja was nie rozumiem wazne jak beda sie nazywac jakies laserowe-plujki-niebieskich kulek i inne frykasy wazne ze bedzie w kolorowo |
mozna i tak... ja jak czegos nie rozumiem, to staram sie to zrozumiec, a nie pisac posty bez sensu w topicu ktorego nie rozumiem/nie jestem nim zainteresowany. |
ten topic jest po to żeby dzielić się odkryciami a nie po to żeby robić genialny offtop
jakieś nowe odkrycia, może screeny z bronią ??
|
 |
Rezro ~banned

|
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 21:32 |
|
|
Granatnik jest zintegrowany (Podwieszony) z Laceratorem więc nie jest to osobna broń (GDF będzie pewnie też tak mieć). A Nailgun prawdopodobnie będzie z grubsza odpowiadać Shootgunowi GDF, czyli duża szybkostrzelność (Bo to w końcu automat, a nie obrzyn), ale ma ekstremalny rozrzut, przez co jest celny tylko na krótkie dystanse.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
devious ~user

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 11:11 |
|
|
Shotgun nie jest szybkostrzelny co mozna bylo juz zobaczyc na jakims filmiku.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
donny-z +VIP

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 12:24 |
|
|
a takiego mniej więcej offtopa strzelę - grał ktoś w ogóle w Quake'a 4 ? Bo ta część jest prologiem albo kontynuacją Quake'a 2, już nie pamiętam ^___^
Ale ogółem gra bardzo fajna, single player ciekawy, zwłaszcza, że nie biegamy sami, ale z grupką jakichś ludzi i ponadto jest trochę fabuły...
|
 |
devious ~user

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 13:46 |
|
|
To Ci przypomnę, to jest kontynuacja
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rezro ~banned

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 17:16 |
|
|
Widzę że napisałem to niezbyt jasno więc powtarzam!
Otóż w Gamepleyu Nailgun jest odpowiednikiem strzelby. Ale jako że Nailgun jest automatem, to będzie działać to na tej zasadzie że zasypywać on będzie cel dużą ilością gwoździ (To jego pociski jak by ktoś nie wiedział), ale i mieć duży rozrzut czyniący go skutecznym tylko na bliskie dystanse, czyli używać go będziemy podobnie do strzelby. Mam nadzieję że jest to jasne i przypominam że są to tylko przewidywania.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lambert.exe ~user

Dołączył: 31 Gru 2006 Skąd: to się wzięło? Klan: Nikt mnie nie kocha. -.-
|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 23:53 |
|
|
IMO NailGun będzie strzelał zarówno jak Shotgun, jak i seriami takimi jak w Q4.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|