Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Apos ~user

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 16:46 |
|
|
Powtórzę to co powiedział już ktoś z community QW:
QUAKE Wars to nie jest i nie będzie kolejny Battlefield. Lepiej odnieść się do tego co się zmieniło w stosunku do starego ET, bo bardziej go przypomina niż "Noobfield'a". (cytat pisany z głowy)
Rozumiem tutaj Wasze nadzieje:
- graczy serii BF, że po wielu wpadkach EA/Dice powstanie gra tak samo dobra jak Vietnam tylko w innych czasach.
- graczy W:ET, że w QW będzie się grało tak samo dobrze jak teraz.
Trzeba pogodzić się z faktem, że QUAKE Wars jest nowym, bardziej rozbudowanym ET ukierunkowanym na GamePlay.
Imho: te czy inne pomysły panów z SD trzeba uszanować teraz, bo zrozumiecie je wtedy gdy dostaniecie grę w swoje ręce.
No offence to everyone.
Uwagi moderatora: |
Posty wydzielone, jeżeli dyskusja będzie na odpowiednim poziomie to nie zniknie... |
Powrót do góry |
|
 |
Dziadu ~user

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 16:57 |
|
|
Apos napisał: |
Trzeba pogodzić się z faktem, że QUAKE Wars jest nowym, bardziej rozbudowanym ET ukierunkowanym na GamePlay. |
Stary tym tekstem to mnie rozje**łeś
|
 |
Sliterin ~user

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 18:01 |
|
|
A jednak... trochę ma w tym racji
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jim ~user

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 19:05 |
|
|
- graczy serii BF, że po wielu wpadkach EA/Dice powstanie gra tak samo dobra jak Vietnam tylko w innych czasach. |
Uważasz, że BF2 i BF2142 jest tak samo dobre jak BF:V? Skąd ty się urwałeś?
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Vesp3r ~user
Dołączył: 28 Kwi 2007 Skąd: Poznań Klan: Senatus PopulusQue Romanus
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 19:19 |
|
|
Niestety mam przeczucie, ze chodź BF ma bugi, to bedzie sie sprawowac lepiej niz ET:QW w grze klanowej, w ogóle jezeli to ma byc rozbudowany ET, to OBY zmienili w nim system strzelania, bo bezsensem bylo tam strafe lewft strafe right trzymając fire....
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lambert.exe ~user

Dołączył: 31 Gru 2006 Skąd: to się wzięło? Klan: Nikt mnie nie kocha. -.-
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 19:30 |
|
|
Że co?
Vesp3r, porównywanie ET z BF to tak jakby porównywać mleko kozy i łaciatej. Do płatków wolę krowie ale ser lepszy jest z koziego. Dlaczego tak niechętnie podchodzisz do filozofii "strafować ile się da i strzelać z broni na full auto ". To jest właśnie różnica między ET a BF: styl strzelania i filozofia rozgrywki. Pozatym, czemu BF miaby być lepszy w grze zespołowej? Jak grałem w klanówkach w ET były "miód i orzeszki" i zadowolenie, że nie koszę już n00bków na 4fun serwerach (Oczywiście skill przeciwników był wyraźnie wyższy, ale jak przypomnę sobie wrzask leadera: "OBJECTIVE!!! TAKE THIS ****ING OBJECTIVE!!!! ).
|
 |
LaM ~user
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 20:09 |
|
|
"Niestety mam przeczucie, ze chodź BF ma bugi, to bedzie sie sprawowac lepiej niz ET:QW w grze klanowej, w ogóle jezeli to ma byc rozbudowany ET, to OBY zmienili w nim system strzelania, bo bezsensem bylo tam strafe lewft strafe right trzymając fire.... "
Tak samo ja moge powiedziec ze bezsensem jest skakanie jak jakis daun i pronowanie w powietrzu. Stawanie w mjscu i strzelanie. Latanie po flagach. I spam lotto nadeami.
Z godnie z informacjami zawartymi na offi ET:QW community site to niestety ale ET:QW == ET z BF-a 2 dodane sa tylko pojazdy nic wiecej ;o
Powrót do góry |
|
 |
Dziadu ~user

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 20:29 |
|
|
Hornet napisał: |
Pozatym, czemu BF miaby być lepszy w grze zespołowej? |
Prosta odpowiedź w BFie zgrywasz min. 8 osób a w et 6 osób. A co więcej w et całe zgranie polega na dawaniu sobie ammo, apteczki a reszta to skill, zaś w BF dochodzi do tego taktyka (nie mówie tu o prostym jak cep rozkazie typu: "bronisz tego i tego" czy coś w tym stylu).
LaM napisał: |
ET:QW == ET z BF-a 2 dodane sa tylko pojazdy nic wiecej ;o |
Pożyjemy zobaczymy ile QW będzie miało wspólnego z ET oprócz nazwy i systemu objective...
Ostatnio zmieniony przez Dziadu dnia Czw Maj 10, 2007 20:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Apos ~user

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 20:31 |
|
|
@Dziadu, przeczytaj jeszcze raz cała moją wypowiedź oraz spróbuj zidentyfikować się z odbiorcami o których pisałem (gracze BF&ET) - może wyczytasz coś wiecej
Jim napisał: |
- graczy serii BF, że po wielu wpadkach EA/Dice powstanie gra tak samo dobra jak Vietnam tylko w innych czasach. |
Uważasz, że BF2 i BF2142 jest tak samo dobre jak BF:V? Skąd ty się urwałeś?  |
Czytaj ze zrozumieniem. Odnosząc się do starych graczy Battlefield'a, którzy oczekują, że QW będzie grą napisaną dla nich (powrotem czasów V'ki), chciałem rozwiać ich nadzieje. Przecież każdy stary gracz wie, że BF2 nie dorównuje do pięt poprzednikowi.
QW =/= BF
@Vesp3r strafing to raczej charakterystyczna cecha gier spod znaku idSoftware i Splash Damage, wiec trudno oczekiwać, że nie umieszczą tego w QUAKE Wars'ie. Czas pokaże.
@Hornet, widać że mało grałeś w Battlefield'y. 'Zajączki', który opisałes wystepowały w BF2 tylko przez jakiś czas. W poprzednich BF'ach oraz modzie 2142 już ich nie ma
Dla rozładowania napięcia przedpremierowego dorzuce humorystycznego screen'a, który pasuje jak ulał do tego tematu.
ps. modderzy bez problemu odblokują to o czym piszecie już od paru stron
Powrót do góry |
|
 |
LaM ~user
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 23:49 |
|
|
Tak widze ze to forum jest zlozone z maniakow serii BF-a. W kazdym innym mjscu kazdy jest happy ze QW bedzie b podobny do ET.
Co do porownywania gry zespolowej ET i BFa. Dziadu ile grales w ET ?
Ja gralem 2.5 roku na b wysokim poziomie i uwierz mi ze na poziomie Eurocupa w ET najwazniejsze jest zgranie teamu. Niema sie co klocic bo i tak sie nie dogadamy ;] Dlatego tak jak kiedys pisalem. Czuje ze scena bedzie strasznie podzielona o ile wogole scena ET albo BFa sie przerzuci na nowa platforme.
Powrót do góry |
|
 |
maTTi ~user
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 19:20 |
|
|
Vesp3r napisał: |
Ogólnei wydaje mnei sie że pojazdy będą w tej grze tylko "malym" dodatkiem z ktorego beda korzystac jedynie BFowcy, gdyz jak dobrze pamietam na scenie ET byla wrzawa o te pojazdy ze niepotrebne sa i z tego co wiem, nadal panuje takie przekonanie. |
I dlatego, ze ETowcom sie pojazdy nie podobaja, to beda tylko traktowane jako dodatek ? A jak BFowcy beda nonstop wsiadac w czolgi, to beda wyzywani od lam ?
|
|
Powrót do góry |
|
 |
LaM ~user
|
|
Powrót do góry |
|
 |
varfare ~user

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 20:50 |
|
|
BF w żaden sposób nie będzie QW, jedyne podobieństwo to to że i tu i tu są pojazdy. Scena ET w większości nie chce pojazdów w QW bo boją się, że powstanie kolejny BF.
|
 |
Toniak.47 ~user

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 20:58 |
|
|
Kolejny BF czyli aka FRAGfield = unlocki + samotny wyścig o kille
|
 |
varfare ~user

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 21:28 |
|
|
Toniak.47 napisał: |
Kolejny BF czyli aka FRAGfield = unlocki + samotny wyścig o kille |
Chodzi też o to, że w BF'ie piechota mało może. Przeciętny piechur nic nie poradzi jak ktoś napadnie go w tanku. Realizm realizmem ale żeby rozwalić takiego tanka trzeba się mocno namęczyć. Bynajmniej z filmików na youtube można wywnioskować, że w QW byle jakim karabinem można rozwalić np. Tormentora co oznacza, że pojazdy nie dają dużej przewagi - są jedynie pomocą do wykonania kolejnych zadań. Większość ludzi z ET raczej nie grało w BF'a i boją się, że powstanie taka pojazdowa mentalność, że nikt nie będzie chciał wykonywać zadań tylko każdy będzie fragować pojazdami.
|
 |
|