Crysis
Idź do strony 1, 2  »

Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Gry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
donny-z
+VIP

Klan: Frag eXecutors

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 23:50 Odpowiedz z cytatem

Postanowiłem założyć temat o grze, która ma nas jednym słowem PRZYGNIEŚĆ. Wrzucam dodatkowo ciekawy filmik z gameplay'a.

~user

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 00:01 Odpowiedz z cytatem

Nie wiem dlaczego ale jakoś ten klimat gry mnie niezbyt wciąga... Zobaczymy co zaoferuje gra, jak wyjdzie demko... Bo póki co oprócz DX10, silnika graficznego i fizyki te trailery nic innego nie prezentują...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Sw3aR^
~user

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 00:53 Odpowiedz z cytatem

"Crysis czyli pokaż jaką masz grafe"
~user

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 02:52 Odpowiedz z cytatem

Crysis to gra wypuszczona w celu zaprezentowania mozliwosci enginu nie liczy sie grywalnosc fabula itp. Tworcy sami przyznaja ze single trwa max 10h. Ta gra zostala stworzona tylko po to by sprzedac licencje na "silnik" innym firmom ktore zrobia porzadne gry.

Po obejrzeniu trailerow cryengine wymiata Brakuje mu tylko fizyki zachowania materialow jaka chwali sie lucasarts w swoim nowym engine ;] TAk to all miod i orzeszki. Za 10 lat powstanie "matrix" i zglaszam sie na beta testy niema bata !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Vesp3r
~user

Klan: Senatus PopulusQue Romanus

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 06:20 Odpowiedz z cytatem

Lam, Crysis już ma zaawansowana technike ciał i materiałów ;]

Ostatnio byla prezentacja zachowania fizyki właśnie.

Ogolnie to juz pwostaje pare gier na tym silniku, w tym chodza plotki (i to potwierdzone), o konkurencji dla QW ze staji EA, a dokałdnie połączenie battlefielda i c&c
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DeV
~user

Klan: U care about that ?

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 09:42 Odpowiedz z cytatem

Właśnie Crysis jest jak HL2 i tak ja napisał LaM.

Vesper czyżby BF: Bad Company ? a jest jakiś filmik z gameplay'a bo ten render wygląda kiepsko. Po za tym BF:BC to taki nowy "Army of Two" też produkcji EA co dowodzi jak ta firma stoi, "wypuszczamy grę bo trzeba kasę trzepać" (BF2142, NFS U2, MW, Carbon) zero świeżości.

Powrót do góry
Vesp3r
~user

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 10:53 Odpowiedz z cytatem

nie żaden bad company, bc ma być na konsole, a to jest dopiero "zapowiedziane" poprzez przytoczenie produkcji pewnego programu, mixu tych trzech gier.
Powrót do góry
LaM
~user

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 11:03 Odpowiedz z cytatem

Vesp3r napisał:
Lam, Crysis już ma zaawansowana technike ciał i materiałów ;]

Ostatnio byla prezentacja zachowania fizyki właśnie.

Ogolnie to juz pwostaje pare gier na tym silniku, w tym chodza plotki (i to potwierdzone), o konkurencji dla QW ze staji EA, a dokałdnie połączenie battlefielda i c&c

Vesper mi chodzi o proces niszczenia integralnosci przedmiotow. Tzn w crysisie z tego co widzialem np budynek jest zlozony z metalowych plyt i jak wjezdza czolg to poprostu te plyty przestaja byc polaczone i budynek sie sypie. W nowym silniku lucasarts plyty sie wyginaja pod naciskiem a uderzenie w drewniania plyte powoduje ze ona sie rozpada bardzo realistycznie.

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=3067

Filmik "Digital Molecular Matter Tech Demo"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
donny-z
+VIP

Klan: Frag eXecutors

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 11:51 Odpowiedz z cytatem

Ja jestem też ciekaw, jak to będzie wyglądało w przypadku biegania po śniegu, czy na przykład będzie można się poślizgnąć na zamrożonej wodzie albo wepchnąć kosmitę w zaspę ;d
$Redaktor

Klan: less

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 12:02 Odpowiedz z cytatem

Ale po co go wpychać w zaspę? Ja jak jestem tak blisko to ciagne nozem albo kolba

Ale poslizg to dobry pomysl..
Powrót do góry
Kayohi
$Redaktor

Klan: Wilda D-Link

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 12:12 Odpowiedz z cytatem

zapewne dane płyty będą się wyginały gdy zaopatrzysz się w kartę fizyki PhysX (+1000zł do ceny kompa)
Arian
+VIP

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 13:32 Odpowiedz z cytatem

Po co PX za 1000 wole kupic Radka 2900 XT za 400$ i miec to wbudowane
~user

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 15:42 Odpowiedz z cytatem

LaM ale oba silniki są na różne platformy i chodź działają na podobnym sprzecie inaczej sie neiserty zachowuja

najprostrzym przykladem jest grafa w ps3 ktora jest na poziomie 7800gtx + pare modyfikacji z 8800 a dziala wysmienicie.

na konsole wydaje sie gry zoptymalizowane, an pc mozna wydac patcha
Powrót do góry
TigeR
~user

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 17:42 Odpowiedz z cytatem

Vesp3r napisał:
na konsole wydaje sie gry zoptymalizowane, an pc mozna wydac patcha

Dokladnie...
Powrót do góry
Pablik
~user

Klan: peXg

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 19:22 Odpowiedz z cytatem

Ja tam w Crysisie niczego poza grafa nie widze. Pewnie wiekszość osób będzie wolała podziwiać piękne widoki, niż przechodzić gre, bo jak nic poza grafa o grze nie wiadomo Taki 3D mark wbudowany w gre ;]
Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Gry Idź do strony 1, 2  »
Strona 1 z 2

Skocz do: