Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lambert.exe ~user

Dołączył: 31 Gru 2006 Skąd: to się wzięło? Klan: Nikt mnie nie kocha. -.-
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 20:55 |
|
|
Ostatnio doszły mnie pewne głębokie przemyślenia, po tym jak zagrałem parę rundek w ET. Jak wiadomo w ET żołnierz rozwijał swoje umiejętności, w postaci 3 atrybutów: Bronie Lekkie, Zmysł Bojowy i jeden charakterystyczny dla danej klasy. Zobacznie te screeny z ET:QW.
http://img.qwcenter.net/galeria/ahorsie4.jpg
http://img.qwcenter.net/galeria/ahorsie2.jpg
http://img.qwcenter.net/galeria/ahorsie.jpg
Na każdym z tych screenów w lewym dolnym rogu jest tylko JEDEN pasek doświadczenia. Co to by miało znaczyć? Dlaczego twórcy zdecydowali się okroić system rozwoju postaci? Jeśli tak by miało być, to jak by to wyglądało? A może to tylko moje niedopatrzenie?
IMO nie będzie tak jak w oryginalnym ET, gdzie zarówno Soldier i Medic mieli takie same bonusy związane z osiągnięciem np.: 2 poziomu broni lekkich... Każda klasa będzie miała swój własny cykl i sposoby rozwoju. Niewykluczone, że gracz sam będzie decydował o nabytych "skillach"...
Weźmy na przykład Soldiera. Biedak, nosi wyrzutnię rakiet i ma tylko słaby pistolet. Dobrze, a co jeśli po zdobyciu 100 pkt. XP dostanie zamist "klamki" jakiś mały SMG? Covert Ops mógłby po zdobyciu tych 100 XP np.: lepiej hakować urządzenia Stroggów...
Ostatnia rzecz: Prawdopodobnie, GDF i Stroggowie będą mieli zróżnicowane drogi rozwoju. Doświadczony Medyk mógłby rozdawać lepsze apteczki, a tak samo doświadczony Strogg - Technik mógłby nosić większe zapasy Stroyentu?
Co o tym myślicie? Niewątpliwie doświadzczenie będzie w ET:QW przyznawanie na innych zasadach niżw ET, ale oświećcie mnie w tej sprawie i wygłaszajcie własne opinie, bo nadal nie moge tego zrozumieć...
|
 |
maniu ~user

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 21:01 |
|
|
dlamnie mogloby nie byc nawet zadnych statystyk /poziomu doswiadczenia
ale wiekszosci by sie to nie spodobalo i nie przeszlo a szczegolnie statsiarza z bf
Ostatnio zmieniony przez maniu dnia Czw Sty 11, 2007 22:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lone ~user

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 21:44 |
|
|
Oj nie nie nie... Statystyki muszą być na tym polegała siła Et i podjrzewam, że na tym będzie polegać siła qw. Co do systemu rozdawnia xp to myślę, że twórcy wymyślą na pewno coś fajnego. Chciaż hornet trochę mnie zaintrygowałeś tym pojedyńczym paskiem
|
 |
Volt ~user
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 22:47 |
|
|
wczesniej tego nie zauwazylem i moze nawet lepiej? teraz zaczynam sie bac ze ID bedzie chcialo nam zrobic za duzo niespodzianek ktore wcale nie musza byc fajne
OBYM SIE MYLIŁ
|
 |
J4qb3x ~user
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 23:42 |
|
|
Hmm... Wg. mnie pasek ten oznacza ilośc XP,a pasek oznacza ilość potrzebną do osiągniecią następnego stopnia ( na screenach prawdopodobnie jest on 1).
Więc, gdy pasek się wypełni, a my otrzymamy następny stopień (np. major etc.) to otrzymamy (lub "wykupimy" sposród wielu możliwych) nowe umiejętności, bronie etc. Jak na razie, to ja to tak widze ;]
W ET były gwiazdki, a ilość XP widoczna była w "limbo" i "pod tabem".. W ET:QW być może dopiero w limbo będziemy mogli zobaczyć jakie umiejętności posiadmy.
Pożyjemy, zobaczymy... Ale nie ma się co martwić ;] ID & Splash nie zepsują sprawy ;]
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Draga ~user

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 15:33 |
|
|
całe szczescie ze beda tylko podstawowe bronie ,,uhh gra bez unlocków jest prawilna,
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lambert.exe ~user

Dołączył: 31 Gru 2006 Skąd: to się wzięło? Klan: Nikt mnie nie kocha. -.-
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 18:39 |
|
|
J4qb3x napisał: |
Więc, gdy pasek się wypełni, a my otrzymamy następny stopień (np. major etc.) to otrzymamy (lub "wykupimy" sposród wielu możliwych) nowe umiejętności, bronie etc. Jak na razie, to ja to tak widze ;] |
KLIK
Spójrzcie na przycisk "Proficiency" pod przyciskami wyboru klasy.
"Proficiency" to po angielsku znaczy: "sprawność","biegłość".
Bingo?
|
 |
Volt ~user
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 22:37 |
|
|
o0 kamien spadl mi z serca... ale wychodzi na to ze XP bedzie dostawało sie ogolnie tylko punkty bedzie mozna wladowac w ktoras ze specjalizacji, wiec nasze umiejetnosci nie beda zalezaly od trubu gry lecz od tego w co dodajemy punkty? inzynier ktory tylko strzela i tylko za to dostaje XP bedzie w expresowym tepie budowal most bo na budowanie stawial dodajac punkty ?
|
 |
masterceo ~user
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 09:19 |
|
|
a mi w ET unlocki sie podobaly, zwlaszcza szybszy reload, wiecej ammo i adrenalina!!!!
Powrót do góry |
|
 |
PiranNinja ~user

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 19:09 |
|
|
haha a ja się domyślam co robi jeden pasek
w et wszystkie xp pkt. były liczone jednym licznikiem
nie pomyśleliście że to może wskazywać całe zgromadzone xp ,
|
 |
adi666 ~user

|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 15:35 |
|
|
Dokładnie, nie oznacza to że będziemy mieć tylko jeden sposob liczenia punktów nawet jeśli za kille i np leczenie dostaniemy ten sam rodzaj XP. Może podział na XP będzie pokazany w Limbo Menu ?
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PiranNinja ~user

|
Wysłany: Sob Lut 24, 2007 00:33 |
|
|
w limbo jest tylko mapka, eq i wybór klasy tak sądze. Tak na filmikach jest przynajmniej
|
 |
Mr.4lerGia ~user
|
Wysłany: Sob Lut 24, 2007 00:58 |
|
|
Nie widziales zakladki????
Hornet dal linka
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PiranNinja ~user

|
Wysłany: Sob Lut 24, 2007 14:32 |
|
|
a no tak
tam musi być sysko
|
 |
Rezro ~banned

|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 18:24 |
|
|
Wg. mnie pomysł z EXP’em choć fajny, wpływał negatywnie na wyważenie z gry. I raczej zredukują go jedynie do stopni, bo i tak już asymetryczne drużyny wprowadzają ryzyko utraty równowagi. Po drugie: Wg. mnie o walce powinny decydować tylko umiejętności gracza, a nie nabyte statystyki, pogłębiające jedynie rozdział między początkującymi, a weteranami i to na niekorzyść amatorów.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|