Mysz Razer Lachesis
Idź do strony 1, 2, 3  »

Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Ogólnie o ET:QW
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Klim3k
~user

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 23:20 Odpowiedz z cytatem

Przymierzam się do kupna myszy Razer Lachesis i dlatego chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tej myszy. Jakie są wady i zalety? Być może ktoś z Was ma ową mysz? I ogólnie czy warto ja kupić? Być może są jakieś lepsze od tej? Chodzi mi głównie o granie w ET:QW oczywiscie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lo0n
~user

Klan: nano cubic

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 00:21 Odpowiedz z cytatem

Ja mam i nie żałuję, bardzo wygodna, dokładna, lekka, dużo klawiszy i przyjazny soft. Ale 4k dpi raczej nie będziesz używał
Powrót do góry
shishka
~user

Klan: C4
Ostrzeżenia: 3

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 00:28 Odpowiedz z cytatem

do etqw wystarczy 400dpi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość MSN Messenger
con
~user

Klan: FF.X-Fi

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 00:30 Odpowiedz z cytatem

Zaraz po Viperze, najwiekszy fail Razera. Mialem i w miare szybko sie pozbylem, chociaz po cichu liczylem na jakis firmware naprawiajacy bugi - niestety do tej pory niczego nie naprawili.

Jesli chodzi o konstrukcje myszki, to wszystko w miare ok, chociaz nie rozumiem po co sa te zaglebienia po bokach ala Diamondback i dziwne wyzlobienie/rowek przy spodzie... Jesli chodzi o sensor - istna tragedia. "Kursor" myszy (na przykladzie pracy na pulpicie), w zasadzie niezaleznie od powierzchni (ale u niektorych objawia sie to rzadziej, u innych czesciej) potrafi sobie bez przyczyny skoczyc gdzies w bok - nie musze chyba mowic, jaki efekt taki random skipping przyniesie podczas duelu w grze? Dalej, blokowanie sie osi - czasem zdarza sie, ze myszka dziala tylko w poziomie, lub pionie. Ogolnie dziwne rzeczy sie z tym ustrojstwem dzieja, ktorych spodziewalbym sie po myszce za 25zl, nie 250. Jesli interesuje cie cos symetrycznego od Razera, to DiamondBack(3G)/Krait. Od Lachesis trzymaj sie z daleka.

Po wiecej informacji i potwierdzenia tego, co pisze, odsylam do dzialu poswieconego Lachesis na razerblueprints.net.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bloody Chris
~user

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 00:36 Odpowiedz z cytatem

Wg mnie jak narazie najlepsza myszka od Razera jest DeathAdder : ) Lachesis to tylko taki... nakoksowany DeathAdder2, ktorego nie warto kupywac :p Te 4k dpi otrzymali dzieki interpolacji i jest ono tylko po to, by przyciagnac wiecej n00bow, ktore mysla, ze im wiecej dpi tym skill wiekszy ;p
pawkonis
~banned

Klan: #onis.et
Ostrzeżenia: 5

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 01:18 Odpowiedz z cytatem

a DethaAdder ma ten sam sensor co Diamondbacka 3G tylko inna obudowa wiec wybor nalezy do Ciebie...
osobiscie polecam Diamondbacka 3G / jest zrobiony tak jakby z gumy na ktorej nie poci sie reka
_Amigo
~user

Klan: kapoks
Ostrzeżenia: 4

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 01:26 Odpowiedz z cytatem

btw ten temat chyba w innym podforum powinien byc...
~user

Klan: #onis
Ostrzeżenia: 4

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 01:27 Odpowiedz z cytatem

kup sobie mx518 [;
Mam tą myszke od 2 lat, i działa fajnie. Polecam
Troche knefle mi sie blokują ale to chyba , ze mi sie tam syfu najebało [;
pawkonis
~banned

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 01:52 Odpowiedz z cytatem

Logitecha myszy mozna dostac w kazdym Euro RTV badz Media Makrt a Razer kojarzy mi sie wlasnie z taka firma nie dla przecietnego Kowalskiego tylko dla gracza ktory wie czego chce i to mnie tylko odpycha od mysz Logi- takie jakies mam dziwne upodobanie ale co do jej ergonomii nie mozna nic zarzucic i gdzies kiedys wyczytałem ze ta mysz posiada chirurgiczna prezycje

Ostatnio zmieniony przez pawkonis dnia Sob Lut 02, 2008 01:58, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bloody Chris
~user

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 01:53 Odpowiedz z cytatem

DeathAdder vs Diamondback 3g:

- DeathAdder jest wiekszy, wiec zalezy od twojej lapy i gustu,
- w Diamondbacku strasznie shitowo chodza boczne klawisze,
- DeathAdder takze ma taka fajna gumowa nawierzchnie + fajne wglebienia na palce na przyciskach : P

Ja bym ci Klim3k polecil kupic albo DeathAddera albo mx518 (precyzja mniej wiecej ta sama co DeathAdder, ksztalty inne). Zamiast mx518 mozesz kupic g5, ale slyszalem, ze za wiele nie rozni sie od mx518 (moze, ze cena ;p). Przejdz sie po sklepach i sprawdz jak ci dane myszki leza w lapie, jak chodza klawisze itp.
pawkonis
~banned

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 01:56 Odpowiedz z cytatem

Bloody Chris napisał:
DeathAdder vs Diamondback 3g:
- DeathAdder jest wiekszy, wiec zalezy od twojej lapy i gustu,
- w Diamondbacku strasznie shitowo chodza boczne klawisze,
- DeathAdder takze ma taka fajna gumowa nawierzchnie + fajne wglebienia na palce na przyciskach : P

co do bocznych klawiszy to fakt ale na samym poczatku, przez pierwsze 3 dni trzeba sie przyzwyczaic do ich uzytkowania pozniej jest na prawde okej, dalej jesli chodzi o wymiary Bloody- DeathAdder wymiary: 1280x635x391 mm Diamondback wymiary: 1280x70x42,5 mm a wglebienia na palce to i 3G ma tak jak mowilem sensor w Diamondzie i DeathAdderze jest ten sam

choc ciekawy wydaje sie jeszcze ten model: Razer Boomslang ktory kiedys zawojowal rynek gamingowy tylko jeden minus cena to grubo ponad 300 zl i taka ciekawostka jest tylko 10 tys. sztuk na swiecie
sensor ten sam co w diamonndzie i deathadderze
lo0n
~user

Klan: nano cubic

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 02:31 Odpowiedz z cytatem

con napisał:
Zaraz po Viperze, najwiekszy fail Razera. Mialem i w miare szybko sie pozbylem, chociaz po cichu liczylem na jakis firmware naprawiajacy bugi - niestety do tej pory niczego nie naprawili.

Jesli chodzi o konstrukcje myszki, to wszystko w miare ok, chociaz nie rozumiem po co sa te zaglebienia po bokach ala Diamondback i dziwne wyzlobienie/rowek przy spodzie... Jesli chodzi o sensor - istna tragedia. "Kursor" myszy (na przykladzie pracy na pulpicie), w zasadzie niezaleznie od powierzchni (ale u niektorych objawia sie to rzadziej, u innych czesciej) potrafi sobie bez przyczyny skoczyc gdzies w bok - nie musze chyba mowic, jaki efekt taki random skipping przyniesie podczas duelu w grze? Dalej, blokowanie sie osi - czasem zdarza sie, ze myszka dziala tylko w poziomie, lub pionie. Ogolnie dziwne rzeczy sie z tym ustrojstwem dzieja, ktorych spodziewalbym sie po myszce za 25zl, nie 250. Jesli interesuje cie cos symetrycznego od Razera, to DiamondBack(3G)/Krait. Od Lachesis trzymaj sie z daleka.

Po wiecej informacji i potwierdzenia tego, co pisze, odsylam do dzialu poswieconego Lachesis na razerblueprints.net.

Ja takich akcji jeszcze nie miałem :O Może też mnie to czeka, zobaczymy. Póki co działa ok i mam ją już 3 tygodnie.
Powrót do góry
pawkonis
~banned

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 02:49 Odpowiedz z cytatem

ode mnie z klanu Zielarz tez ma Lachesisa i nie narzeka ma juz go sporo czasu
Matthew
~user

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 03:39 Odpowiedz z cytatem

Logitech vs. Razer:
Żeby mieć coś porządnego Logitecha to trzeba wydać praktycznie dwa razy więcej kasy niż na Razera (zamieniłim MX Revolution na Razer DeathAdder). Co jak co, ale w logitechu podobała mi się mnogość przycisków (wiele rzeczy mogłem zrobić myszką, jak np. rozmowy, przybliżenie mapy czy widok z 3 osoby) oraz świetna rolka (jej bezwładność, trochę mi w DA brakuje szybkiego zooma na snajperce, swoją drogą... jest jakiś bind żeby zrobić maksymalnego zooma?). Mimo iż MX Revo jest myszką bardzo wygodną to jednak Razer jest ciut wygodniejszy. No i odpadają problemy z ładowaniem (sklerotyk ze mnie i najczęściej się budzę jak mi mysz pada). Mimo, że MX Revo ma fajną rolkę to jednak nawet w klikanym kliknięcia są za luźne. Dochodzą też dodatkowe koszta (dla razera) w postaci dobrej podkładki (jak ktoś chce szmacianki, do mojej obecnej razer się po prostu klei... MX Revo nie miało takich problemów) i ślizgaczy.
pawkonis
~banned

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 03:48 Odpowiedz z cytatem

Matthew napisał:
jak ktoś chce szmacianki, do mojej obecnej razer się po prostu klei...

co masz na mysli bo nie bardzo rozumiem ?
chodzi Ci o to ze jest duzy opor ?

Matthew napisał:
jest jakiś bind żeby zrobić maksymalnego zooma?

tak, ale tylko nkm go zna i nie bind tylko skrypt
Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Ogólnie o ET:QW Idź do strony 1, 2, 3  »
Strona 1 z 3

Skocz do: