Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Klim3k ~user
|
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 23:20 |
|
|
Przymierzam się do kupna myszy Razer Lachesis i dlatego chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tej myszy. Jakie są wady i zalety? Być może ktoś z Was ma ową mysz? I ogólnie czy warto ja kupić? Być może są jakieś lepsze od tej? Chodzi mi głównie o granie w ET:QW oczywiscie.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lo0n ~user

|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 00:21 |
|
|
Ja mam i nie żałuję, bardzo wygodna, dokładna, lekka, dużo klawiszy i przyjazny soft. Ale 4k dpi raczej nie będziesz używał
|
|
Powrót do góry |
|
 |
shishka ~user

|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 00:28 |
|
|
do etqw wystarczy 400dpi
|
|
Powrót do góry |
|
 |
con ~user

|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 00:30 |
|
|
Zaraz po Viperze, najwiekszy fail Razera. Mialem i w miare szybko sie pozbylem, chociaz po cichu liczylem na jakis firmware naprawiajacy bugi - niestety do tej pory niczego nie naprawili.
Jesli chodzi o konstrukcje myszki, to wszystko w miare ok, chociaz nie rozumiem po co sa te zaglebienia po bokach ala Diamondback i dziwne wyzlobienie/rowek przy spodzie... Jesli chodzi o sensor - istna tragedia. "Kursor" myszy (na przykladzie pracy na pulpicie), w zasadzie niezaleznie od powierzchni (ale u niektorych objawia sie to rzadziej, u innych czesciej) potrafi sobie bez przyczyny skoczyc gdzies w bok - nie musze chyba mowic, jaki efekt taki random skipping przyniesie podczas duelu w grze? Dalej, blokowanie sie osi - czasem zdarza sie, ze myszka dziala tylko w poziomie, lub pionie. Ogolnie dziwne rzeczy sie z tym ustrojstwem dzieja, ktorych spodziewalbym sie po myszce za 25zl, nie 250. Jesli interesuje cie cos symetrycznego od Razera, to DiamondBack(3G)/Krait. Od Lachesis trzymaj sie z daleka.
Po wiecej informacji i potwierdzenia tego, co pisze, odsylam do dzialu poswieconego Lachesis na razerblueprints.net.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bloody Chris ~user

|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 00:36 |
|
|
Wg mnie jak narazie najlepsza myszka od Razera jest DeathAdder : ) Lachesis to tylko taki... nakoksowany DeathAdder2, ktorego nie warto kupywac :p Te 4k dpi otrzymali dzieki interpolacji i jest ono tylko po to, by przyciagnac wiecej n00bow, ktore mysla, ze im wiecej dpi tym skill wiekszy ;p
Powrót do góry |
|
 |
pawkonis ~banned

Dołączył: 09 Gru 2007 Skąd: Kielce Klan: #onis.et Ostrzeżenia: 5
|
|
Powrót do góry |
|
 |
_Amigo ~user

Dołączył: 29 Paź 2007 Skąd: Gniezno Klan: kapoks Ostrzeżenia: 4
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 01:26 |
|
|
btw ten temat chyba w innym podforum powinien byc...
|
 |
navaho ~user
Dołączył: 17 Gru 2007 Skąd: Jastrzebie Klan: #onis Ostrzeżenia: 4
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 01:27 |
|
|
kup sobie mx518 [;
Mam tą myszke od 2 lat, i działa fajnie. Polecam
Troche knefle mi sie blokują ale to chyba , ze mi sie tam syfu najebało [;
Powrót do góry |
|
 |
pawkonis ~banned

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bloody Chris ~user

|
|
Powrót do góry |
|
 |
pawkonis ~banned

|
|
Powrót do góry |
|
 |
lo0n ~user

|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 02:31 |
|
|
con napisał: |
Zaraz po Viperze, najwiekszy fail Razera. Mialem i w miare szybko sie pozbylem, chociaz po cichu liczylem na jakis firmware naprawiajacy bugi - niestety do tej pory niczego nie naprawili.
Jesli chodzi o konstrukcje myszki, to wszystko w miare ok, chociaz nie rozumiem po co sa te zaglebienia po bokach ala Diamondback i dziwne wyzlobienie/rowek przy spodzie... Jesli chodzi o sensor - istna tragedia. "Kursor" myszy (na przykladzie pracy na pulpicie), w zasadzie niezaleznie od powierzchni (ale u niektorych objawia sie to rzadziej, u innych czesciej) potrafi sobie bez przyczyny skoczyc gdzies w bok - nie musze chyba mowic, jaki efekt taki random skipping przyniesie podczas duelu w grze? Dalej, blokowanie sie osi - czasem zdarza sie, ze myszka dziala tylko w poziomie, lub pionie. Ogolnie dziwne rzeczy sie z tym ustrojstwem dzieja, ktorych spodziewalbym sie po myszce za 25zl, nie 250. Jesli interesuje cie cos symetrycznego od Razera, to DiamondBack(3G)/Krait. Od Lachesis trzymaj sie z daleka.
Po wiecej informacji i potwierdzenia tego, co pisze, odsylam do dzialu poswieconego Lachesis na razerblueprints.net. |
Ja takich akcji jeszcze nie miałem :O Może też mnie to czeka, zobaczymy. Póki co działa ok i mam ją już 3 tygodnie.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pawkonis ~banned

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Matthew ~user

|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 03:39 |
|
|
Logitech vs. Razer:
Żeby mieć coś porządnego Logitecha to trzeba wydać praktycznie dwa razy więcej kasy niż na Razera (zamieniłim MX Revolution na Razer DeathAdder). Co jak co, ale w logitechu podobała mi się mnogość przycisków (wiele rzeczy mogłem zrobić myszką, jak np. rozmowy, przybliżenie mapy czy widok z 3 osoby) oraz świetna rolka (jej bezwładność, trochę mi w DA brakuje szybkiego zooma na snajperce, swoją drogą... jest jakiś bind żeby zrobić maksymalnego zooma?). Mimo iż MX Revo jest myszką bardzo wygodną to jednak Razer jest ciut wygodniejszy. No i odpadają problemy z ładowaniem (sklerotyk ze mnie i najczęściej się budzę jak mi mysz pada). Mimo, że MX Revo ma fajną rolkę to jednak nawet w klikanym kliknięcia są za luźne. Dochodzą też dodatkowe koszta (dla razera) w postaci dobrej podkładki (jak ktoś chce szmacianki, do mojej obecnej razer się po prostu klei... MX Revo nie miało takich problemów) i ślizgaczy.
|
 |
pawkonis ~banned

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|