Ograniczenie fpsów
Idź do strony «  1, 2, 3

Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Skrypty i Configi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
_KaszpiR_
~user

Wysłany: Wto Paź 02, 2007 01:10 Odpowiedz z cytatem

pobawilem sie tymi komendami, na c3d 2.8 i gf7600gt, na rozdzielczosci 1024
musze przyznac ze jednak najlepiej sie gra na 30 fps.

o ile na LCD 30fps to nie jest problem bo dochodzi do tego bezwladnosc krzystalow i smuzenie i oczy sie nie emcza, o tyle na CRT jest to juz meczace - po prostu czas naswielenia i wygasniecia CRT jest gigantycznie maly w stosunku do LCD.

kombinowalem z roznymi parametrami, najlepiej mi dzialalo ulockfps method 1 orz limit 90 ale jak jest duzo ludzi to i tak spada na morde fps, szczegolnie we wszelakicich pojazdach.

dlatego wrocilem do standerdowcyh ustawien i nie podkrecam grafiki. co wiecej, o wiele lepiej sie strzela wtedy snajperka, bo przy podkreconym mialem wyrazne sytuacje niedolotow
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
baala
~user

Wysłany: Pią Paź 12, 2007 23:20 Odpowiedz z cytatem

ja mam troszke odmienny problem, pobawilem sie konfigiem wpisalem
seta com_unlock_timingMethod "0"
seta com_unlock_maxFPS "125"
i mam fps od 125 do 222 jak zablokowac by nie przeskakiwalo ponad 125 fps ??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
_KaszpiR_
~user

Wysłany: Sob Paź 13, 2007 11:44 Odpowiedz z cytatem

ustaw 120 i timingmethod 1, to nie quake 3 gdzie 125fps daje dluzsze jumpy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
baala
~user

Wysłany: Sob Paź 13, 2007 22:58 Odpowiedz z cytatem

_KaszpiR_ napisał:
ustaw 120 i timingmethod 1, to nie quake 3 gdzie 125fps daje dluzsze jumpy

ok dzieki tak na marginesie jak masz kose w lapce to skaczesz o wiele dalej i strafe jumping dziala
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.   Uzytkownik nie będzie mógł pisac nowych tematów, odpowiadać w już istniejšcych oraz edytować swoich starych postów. Użytkownik ten będzie mógł tylko przeglšdac forum, oraz pisać prywatne wiadomości.    Strona Główna -> Forum -> Skrypty i Configi Idź do strony «  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: