Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sw3aR^ ~user

|
|
Powrót do góry |
|
 |
LaM ~user
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 12:09 |
|
|
Mi sie nie spieszy ;] i tak sobie poczekam az qw pojawi sie na polkach w empiku albo mm.
Powrót do góry |
|
 |
astrax ~user
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 14:57 |
|
|
mogli by zostawić ta wersje w języku oryginalnym i było by ok komendy i tym podobne rzeczy i tak pisze sie po angielsku i by odbyło sie bez przesuwania premier i nie mówcie mi tu że ci co nie znają języka to se nie poradzą bo jeżeli człowiek nie znający języka może se poradzić w grach typu MMO to w grach fpp powinien sobie poradzić bez problemu .
Co do cenny to z doświadczenia wiem jeżeli zamawiasz grę preorderem ( przed premierą ) to cenne produktu ustala dystrybutor produktu w danym kraju w przypadku et qw cenaga i cenny od producenta są zawsze najtańsze wiec poczekał bym na jakieś oświadczenie cenegi w tej sprawie itp .
w przypadku dodatku do wow było tak że producent polski (cd projekt ) miał najnisza cene a te sklepu które niby miały niszą cenę niż cd projekt to tak w rzeczywistości co sie później okazało wysyłały maile że cena uległa zmianie czyli wzrosła ... w przypadku wowa było jeszcze tak ze na każdy kraj była określona ilość kopii gry na premiere ( niewiem czy w przypadku et qw jest tak samo )i to cd projekt ustalał jaki sklep dostaje ile kopii pamiętam że ludzie byli w... na pewne sklepy bo czekali nawet ponad tydzień na grę.
W żadnym wypadku nie jest to reklama cenegii czy coś w tym rodzaju chciałem sie tylko podzielic spostrzeżeniami . Ja osobiście czekam aż przedstawiciele cenegi sie wypowiedzą w tej sprawie
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez astrax dnia Czw Wrz 13, 2007 08:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
$towarzysz$ ~user

|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 22:08 |
|
|
kurde widziałem no dokładnie tą samą datę sobie w głowie powtarzałem. Dobrze że cena rozsądna ale o tym wiadomo nie od dziś
|
 |
Krasnal ~user
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 22:44 |
|
|
Cytat: |
w przypadku wowa było jeszcze tak ze na każdy kraj była określoną ilość kopii gry na premiera ( niewiem czy w przypadku et qw jest tak samo ) |
A jak premier ma identycznego brata to dostaniemy dwa razy więcej kopii?
Dużo gier multiplayer jest po angielsku i jakoś nie ma narzekania, że nikt nie polonizuje. No bo nie oszukujmy się, vchat - to jakieś 30 sentencji + opisy map i cele misji wymagające znajomości angielskiego na poziomie "Kali chce buraki i ma bombe na soczek".
Więc w czym w ogóle leży problem polonizacji? IMO w tym http://www.gametrailers.com/player/24783.html. Jeżeli w wersji angielskiej będą takie głosy jak sa teraz, to szczerze nie odczuje wielkiej straty, jakoś mi nie przypasowały. Ale jak będą te co na filmikach... a w polskiej wersji wrzucą jakieś bezpłciowe rzężenia menela spod monopolowego to nie będzie dobrze.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
szmajchel ~user
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 23:38 |
|
|
po co lokalizowac sieciowe FPS-y?
nie widze ZADNEGO powodu...
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Inermis ~user

|
Wysłany: Wczoraj o 10:04 |
|
|
szmajchel napisał: |
po co lokalizowac sieciowe FPS-y?
nie widze ZADNEGO powodu... |
Ale ludzie z Activision i Cenegi widzą. Marketingowe.
|
 |
szmajchel ~user
|
Wysłany: Wczoraj o 23:12 |
|
|
jedyny marketingowy powod to: zlokalizowana wersja QW bedzie tansza niz jej angielski odpowiednik. Tansza = wiecej nabywcow w Polsce, wersja PL = nikt zza granicy jej nie kupi. Ja jednak wole wydac te 20zl wiecej i miec ogolnoswiatowa wersje...
|
|
Powrót do góry |
|
 |
LaM ~user
|
Wysłany: Wczoraj o 23:29 |
|
|
jedyny marketingowy powod to: zlokalizowana wersja QW bedzie tansza niz jej angielski odpowiednik. Tansza = wiecej nabywcow w Polsce, wersja PL = nikt zza granicy jej nie kupi. Ja jednak wole wydac te 20zl wiecej i miec ogolnoswiatowa wersje... |
A ja wole wydac 20 zl mniej zalozyc konto scignac wersje ang z neta i grac.
Z drugiej jednak strony nie odrzucajcie polskiej lokalizacjii tak odrazu ;] Warto przetestowac , moze akurat sie spodoba.
Powrót do góry |
|
 |
szmajchel ~user
|
Wysłany: Dzisiaj o 20:29 |
|
|
LaM napisał: |
|
yeah, przemawia przez ciebie prawdziwy Polak!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
$towarzysz$ ~user

|
Wysłany: Dzisiaj o 22:06 |
|
|
LaM napisał: |
|
yeah, przemawia przez ciebie prawdziwy Polak! |
i ma racje, cudze chwalicie swego nie znacie
|
 |
|