qlfi ~user
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 11:38 |
|
|
Jako że to mój 1 post to witam wszystkich, szkoda że w takich okolicznościach. Od razu dodam że znam doskonale regulamin w kwestii umieszczania nowych topiców z problemami, a tym samym proszę mnie nie odsyłać na community-enemyterritory ani na QW4noobies. Byłem, widziałem, nie ma.
Przeszukałem wszystkie tamaty zwiazane z kontrolerami do XBOX i nie znalazłem rozwiązania problemu (za to parę osób też miało taki problem).
Do rzeczy. Mój system: Vista Bussiness 32bit, MoBo: Abit AB9 Quad GT. Procek E 6600, reszta chyba nie istotna.
Problem jest następujący. Grając w QW pad totalnie nie wpsółpracuje z grą, poprawnie działa jedynie lewy stick, ale TYLKO w menu. Podczas gry ośki są zamienione pion-poziom w obu stickach, a pod spustami mam oś Z.
Sprawdziłem chyba wszystkie dostępne w sieci configi z bindami do xbox'owego pada w autoexecu i nic. Sprawdziłem też wszelakie sterowniki alternatywne (vista od razy znajduje pada) XBCD od wersji 0,36 (?) do 0,900 i nic. Przeinstalowałem 2 razy system. Sprawdziłem jak się pad zachowuje z różnymi sterami do płyty głównej i też nic.
Sprawdzałem u kumpli na tym samym systemie i ustawieniach gry im działa. Po wpisaniu w konsoli listcontrollers oni mają numer urządzenia (hash?) "232429" , a ja mam jakieś dziwne "418000". Im działa bez żadnych dodatkowych sterów i poprawnie wykrywa osie i klawisze.
Już nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Zmieniałem w bindach osie i też nic nie dało, chyba że ktoś ma na to jakieś poprawne komndy.
będę wdzięczny za rady i pomoc
|
|