Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zapporowy ~user
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 19:31 |
|
|
No więc mam naprawdę dziwny problem.Zapewne niektórzy pamiętają problem z "Utracono połączenie z usługą sieciową".Kiedy pojawił sie patch 1.4 nareszcie mozna było normalnie pograć.Jakieś 3 miesiące przestałem grać.Niedawno znowu zacząlem grać.Wszystko było cacy aż do momentu gry na serwie.Po jakis 10-15 min po raz kolejny pokazał mi sie komunikat "Utracono połączenie z usługą sieciową".Co mam zrobić???Zrobiłem update PB ale i to nie działa.(acha i przy okazji mam Winka Viste więc ....)
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Codec ~user

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 10:17 |
|
|
Cholipsia - dosłownie identyczna sytuacja jest u mnie,tzn.też mnie nie było przeszło 3 miesiące i po przyjeździe nawet podwyższyłem neta z kablówki UPC 512 na 2Mb ,następnie zainstalowałem na czysty system ET:QW i zaktualizowałem z myślą,że przez tą przerwę już wszystko zostało dopracowane/poprawione,ale zaczęło mnie rozłączać średnio 1x1,5h,więc po przeczytaniu topiku z problemami-z aktualizowałem PB po którego aktualizacji (tak się mi wydaje) jeszcze częściej wywala/rozłącza
czy już ktoś o podobnych problemach to okiełznał lub ma jakiś pomysł(bez zmiany dostawcy neta-bo dopiero za rok)
|
 |
_Amigo ~user

Dołączył: 29 Paź 2007 Skąd: Gniezno Klan: ~Violent~ @ MustBePro
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Demonicznypl ~user
|
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 11:19 |
|
|
ten sam problem 0 rozwiazań
|
 |
Dziadu $Redaktor

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 14:12 |
|
|
Chello ma problem z tą grą, dokładnie routery chello. Problem jest dość powszechny, jest rozwiązanie które zostało podane na community daaaaaawno temu =) Wystarczy przed grą uruchamiać dwa programy
http://community.enemyterritor(...)post177288
btw. niby z patchem 1.4 zlikwidowali ten problem, szkoda tylko, że połowa default musi na tym grać =)
|
 |
Demonicznypl ~user
|
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 17:06 |
|
|
ciekawe jak to ma u mnie zadziałać jak mam stały adres ip tak jak każdy użytkownik chello,
|
 |
Dziadu $Redaktor

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 17:08 |
|
|
Demonicznypl napisał: |
ciekawe jak to ma u mnie zadziałać jak mam stały adres ip tak jak każdy użytkownik chello, |
po 1. w chello można zmienić ip i niekoniecznie jest stałe
po 2. co ma do tego stałe ip? Mam chello mi działa... proste
|
 |
Demonicznypl ~user
|
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 23:37 |
|
|
ja mam turbo i jak chce użyć tora do zmiany ip czy do tunelowania portu to mi odłącza całkowicie neta
|
 |
zapporowy ~user
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 17:35 |
|
|
Dzięki Dziadu teraz moge grać ile wlezie.No i mam jeszcze 1 pytanie...żeby nie otwierać nowego topica..Jak gadać przez VOIP??
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Demonicznypl ~user
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 23:37 |
|
|
niestety u mnie ten sposób nie chce działać po mimo ze wszystko mam ustawione tak jak tam pisze po kilku minutach zawsze tracę połączenie z usługą sieciową
|
 |
Ojciec ~user

Dołączył: 25 Cze 2007 Skąd: Warszawa - oś. Bródno Klan: DEFAULT.Team
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 23:50 |
|
|
1. wlaczasz tora
2. czekasz chwile
3. wlaczasz proxycapa
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Codec ~user

|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 16:23 |
|
|
Ja nie znam angielskiego i ustawiłem coś na wzór (taki sam jak link w/w) i nie wiem coś jak by się polepszylo,ale chyba cosik źle ustawiłem/przedobrzyłem bo po 2 godzinach gry,mój ping wachał się między 400-700
ps.
czy ktoś ma cierpliwość w wytłumaczeniu starcowi krok po kroku jak mam to ustawić itp
|
 |
Demonicznypl ~user
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 16:43 |
|
|
panowie działa ale do tego musiałem dojść sam :
po 1 wyłączamy wszystkie inne programy które łącza się z netem tj gg irc itp
(można to sprawdzić za pomocą ProcX)
teraz ustawiamy tak jak tam jest z tym że mi na 9051!!!! działa a nie na 9050 i to tez jest na stronie qwet ale w innym topicu o ustawieniu proxycapa ,specjalnie tora nie ustawiałem ale w privoxy dodałem tylko 2 komendy z 3. może to i innym pomoże!
ps nie wiem czemu ale ustawienie portu na 9050 odłącza mi całkowicie internet
|
 |
|