Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
etronerr ~user
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 23:28 |
|
|
Witam! Podczas grania w quake wars nieraz po dluzszym czasie, nieraz szybciej, wyskakuje mi blad ; Bad number of point.... i rozlacza, niewiem co mam zrobic... Wie ktos czym moze to byc spowodowane?
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Vitez ~user

|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 14:06 |
|
|
Mi się coś takiego a może nawet to samo zdarza jakoś raz na tydzień - jakiś błąd Punkbustera związany z 'bad floating point number in file ...' . Olewam bo rzadko, ale może reinstalka Punkbustera by pomogła, jeśli dzieje ci się to na tyle często że wkurza.
|
 |
K!ll!ng_Joke ~user

Dołączył: 06 Lip 2007 Klan: #C4.clan #joke.pl #Authentic-Gaming
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 14:22 |
|
|
Z tego co wiem reinstal PunkBustera nie wiele pomaga. Mi sie wydaje, że mocno zamotali kod sieciowy, lub PunkBustera.. To jest porażka jak często nawet podczas oficjalnych meczy wywala z gry. Kiedy wyjdzie ratunkowy patch dla tej gry 1.4 ?? Czekam i czekam i doczekać się nie mogę..
|
 |
etronerr ~user
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 15:38 |
|
|
Witam! Ufff a juz wymyslalem najczarniejsze scenarjusze... Ok czekajmy na ten blogoslawiony patch aha mam drogie pytanie - dzis kupilem procesor dwurdzeniowy x2 5200+ i po odpaleniu gry znow fps'y przy ostrzejszej akcji powedrowaly w dol do granicy 31fps... niemam juz sily do tej gry co jest nie tak? mam 1giga pmieci i teraz je biore na celownik to sa geile 667 2x 512mega, powiedzcie czy to normalne? Widzialem tutaj poradnik jak ktos opisuje ze na c2d bodajze 2.4ghz 2giga ramu i 7900GT ma caly czas 90 fps stalych - zrobilem tak samo jak tamten szczesliwiec w poradniku i dalej lipa lapie duzo fps wszystko fajnie pieknie ale zaczynam sie strzelac zajedzie czolg 2 gosci wypadnie z za sciany i koniec 30 fps niezaleznie od ustawien grafike mam 7900gtx blagam pomocyyyy...
|
|
Powrót do góry |
|
 |
K!ll!ng_Joke ~user

|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 15:42 |
|
|
etronerr napisał: |
Witam! Ufff a juz wymyslalem najczarniejsze scenarjusze... Ok czekajmy na ten blogoslawiony patch aha mam drogie pytanie - dzis kupilem procesor dwurdzeniowy x2 5200+ i po odpaleniu gry znow fps'y przy ostrzejszej akcji powedrowaly w dol do granicy 31fps... niemam juz sily do tej gry co jest nie tak? mam 1giga pmieci i teraz je biore na celownik to sa geile 667 2x 512mega, powiedzcie czy to normalne? Widzialem tutaj poradnik jak ktos opisuje ze na c2d bodajze 2.4ghz 2giga ramu i 7900GT ma caly czas 90 fps stalych - zrobilem tak samo jak tamten szczesliwiec w poradniku i dalej lipa lapie duzo fps wszystko fajnie pieknie ale zaczynam sie strzelac zajedzie czolg 2 gosci wypadnie z za sciany i koniec 30 fps niezaleznie od ustawien grafike mam 7900gtx blagam pomocyyyy... |
Hmmm mam gorszy procek, karte podobna, jedynie ramu mam 2Gb i nie spada mi FPS poniżej 90. Choć na serwerach z 24 graczami lata kolo 90.
A odblokowales FPSy ?? Bo standardowo sa zablokowane na 30...
|
 |
etronerr ~user
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 16:28 |
|
|
no jasne a sluchaj mowa tu o minimum detalach??? bo ja ciagle probowalem na high ahhh juz ten 7900 nie taki nowy (w sumie mam 7950 gt od EVGA i skrecilem go lekko ponad zegary 7900GTX) ale kiedy dalem na low wszystko to nawet smiga i probowalem juz wszystkich map z 24 playerami kolo 80 fps skacze, widzialem raz na mapie w ktorej trzeba bronic bramy (u mnie tam spada do 70 ale bylo 30 )- jest niezle teraz to juz nigdy nie zejde z polskiego serwa wiec juz idzcie miejsca zajmowac - a jak ty grasz jednak na high to znaczy ze u mnie cos nie tak ale zostawie juz to w spokoju niebde sobie rpzeciez wlosow z glowy wyrywac Pozdrawiam ! ! ! EDIT - tylko synchronizacje obrazu musialem zostawic bo efektem tego leca same heady - niewyobrazam sobie zeby bylo inaczej...
|
|
Powrót do góry |
|
 |
_Amigo ~user

|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 18:24 |
|
|
a możesz sobie ustawić znaki interpunkcyjne? :\
|
 |
K!ll!ng_Joke ~user

|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 19:27 |
|
|
etronerr napisał: |
no jasne a sluchaj mowa tu o minimum detalach??? bo ja ciagle probowalem na high ahhh juz ten 7900 nie taki nowy (w sumie mam 7950 gt od EVGA i skrecilem go lekko ponad zegary 7900GTX) ale kiedy dalem na low wszystko to nawet smiga i probowalem juz wszystkich map z 24 playerami kolo 80 fps skacze, widzialem raz na mapie w ktorej trzeba bronic bramy (u mnie tam spada do 70 ale bylo 30 )- jest niezle teraz to juz nigdy nie zejde z polskiego serwa wiec juz idzcie miejsca zajmowac - a jak ty grasz jednak na high to znaczy ze u mnie cos nie tak ale zostawie juz to w spokoju niebde sobie rpzeciez wlosow z glowy wyrywac Pozdrawiam ! ! ! EDIT - tylko synchronizacje obrazu musialem zostawic bo efektem tego leca same heady - niewyobrazam sobie zeby bylo inaczej...  |
Ja mam 7900GTX i nawet na wyzszych detalach z AAx2 nie mam takich skokow, a procek mam gorszy od twojego.. Wiec moze to RAM,a moze masz zawalonego kompa..
|
 |
etronerr ~user
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 23:02 |
|
|
mozliwe instalowalem windowsa na innej plycie, tez nf4 ale asus i na dodatek mam windows home   mozliwe ide instalowac windowsa w takim razie . mam nadzieje ze problemy mina bo zostane lysy lub ew. siwy ... ehhh te kompy trzeba bylo kupic xboxa a ramy wlasnie wsadzilem nowe i to 2x1gb a nie 2x512 jak poprzednio i nawet jeszcze bardziej mi spadaj teraz fps.. jak ja bym chcial sobie pograc normalnie w ta gre - jest super ale czy to wszystko warte... ehhhh
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|