Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bibol. ~user

|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 18:36 |
|
|
No i trzeba bylo tak od razu pisac. Tyle ze ja chcialem dorzucic tez swoja cegielke do tego tematu i tez sprobowac w jakis sposob wyjasnic dlaczego tak malo ludzi gra w qw bo na ten problem sklada sie wiele czynikow, jedne o wiekszym znaczeniu drugie o mniejszym i to co napisales kwalfikuje sie do tego caloksztaltu. A to ze tak napisalem to wynika z teog ze dal mnie wazna jest otoczka gry, jej klimat, fabula, a tymbardziej dlatego qw mi sie podoba bo pewien sposob jest odpowiedzia na moje oczekiwania wynikajace z lat mlodzinczych kiedy to wielkie wrazenie zrobil film w polowie lat 90 "dzien niepodleglosic", krotko mowiac tkaie klimaty gdzie ziemianie walcza z najezdzcami z kosmosu bardzo przypadaj mi do gustu i dlatego tez mimo krytki podobal mi sie film "Wojna Swiatow"
A to ze mapy sa z deczka zle zaprojektowane i ze rozgrywka jest dosc skomplikowana to jest wlasnie jednym z czynnikow dlaczego tyle ludzi sie zniechecilo i przerzucilo na cos innego i w tym wypadku jest to cod 4 bo jakby nie patrzec jest prostszy od qw.
Natomiast czytajac ten temat do konca nie znalazlem w nim dla siebei jednoznacznej odpowiedzi dlaczego tak to teraz wyglada i co jest glowna wada qw, dlatego tez snuej sobie rozne domysly i sie zastanawiam a z tych rozmyslan wynikaja posty takie jak wyzej
|
 |
radonis ~user

|
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 10:38 |
|
|
Pozostaje tylko czekać co zaprezentuje soba promod
choć i tak czego by nie pokazal My i tak nie przestaniemy pykac w QW, w ostatecznosci zostaniemy jedynym polskim klanem, ale za to najlepszym ; D
|
 |
mess ~user

|
Wysłany: Wczoraj o 17:28 |
|
|
do lig sie zapisujcie, a nie tam ffa katujecie
dobrze by bylo, gdyby promod wprowadzil opcje ograniczenia graczy w teamie do 6v6 ffa by wtedy jakos wygladalo
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jogurt ~user
|
Wysłany: Wczoraj o 17:43 |
|
|
mała ilosc graczy jest spowodowana (wiem bo gadałem z ludzmi(~40) z rtcw:ET) modelem strzelania ... mówili ze jak pierwszy raz zagrali to odrzuciło ich to ze trzeba skakac, ze HeadShoty to jest lotto. tzn. chodziło im o to ze czestooo niesa rejestrowane(zgadzam sie) !! i o ten rozrzut , strzelajac w głowe niezawsze trafisz ofc wszystko w pełnej wersji.
Moim zdaniem gdyby strzelanie było takie samo jak w ET, lub podobny to scena powiekszyła by sie i to kolosalnie
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pawkonis ~user
|
Wysłany: Wczoraj o 19:59 |
|
|
Powiem tak mnie poki, co gra podoba sie... choc wczesniej podchodzilem do niej sceptycznie. Jedyna wada dla mnie w tej grze jest zbyt latwe strzelanie ze snajpy i to powinni utrudnic w kolejnych patchach:)
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Matthew ~user

|
Wysłany: Wczoraj o 20:15 |
|
|
A ja tam na obecny stan rzeczy nie narzekam. Fakt, że może gra ma pewne niedoróbki techniczne, ale nie to powoduje, że ileśtam osób w nią nie gra (jakby z tego spojrzeć to Q3 czy UT też są do bani bo grafika/fizyka/inne duperele u nich leżą). Są różne gry i mają różne założenia i dla mnie głupotą jest patrzeć że tu kosmici/amerykanie/mało realne (bo i z takimi opiniami się spotkałem). Bo w sumie jakby tak zebrać te wszystkie gry i je poszeregować uczciwie to QW wcale by tak źle nie wypadł.
Ale ja nie o tym miałem pisać. Cały sęk w tym, że żeby był jakiś klimat, potrzeba ludzi żeby grali razem bo im się to podoba. Wcześniejsze gry miały o tyle łatwiej, że najpierw gralo się dla przyjemności, nagle ktoś zauważał, że nie jesteśmy tacy źli to zacznijmy grać klanowo itp. A tutaj mamy od razu presję tego, że gra ma być nastawiona na walki klanów. A klimat już stworzyć to nie ma kto. W zasadzie winę za to można obarczyć te klany które grają na serio (czyli nie 4fun, bo tych jest cała masa). Tworzą swoje hermetyczne środowisko i nie chcą nikogo wpuścić/zachęcić do wspólnej gry. Często mam przyjemność grać z ludzmi z RS (4fun) i C4. Z RS gra się dużo przyjemniej nawet gdy się przegrywa i zostaje się opieprzonym za słabą grę. Bo z nimi można się pośmiać, pomarudzić na pingi, nabijać z przegrywającej przeciwnej strony (jak zamiast przesłać cybermózg na 10 minut przed zaczynają się ganiać po całym budynku, czy zamiasthackować to strzelać do siebie nabijając TK zeby tylko nikt nie hackował). A taki C4 przyjdzie, zrobi swoją grupę szturmową i ogół rozgrywki ich niewiele obchodzi. Mimo iż są to dobrzy gracze to czasami przez to że nie potrafią/nie chcą pokierować słabszych od siebie (honor nie pozwala?) zbierają baty od ludzi którzy w klanach nie grają (albo przyjmniej się z tym nie ujawniają). I choćbym miał byś najlepszym graczem w Polsce (założenie czysto akademickie ) to w życiu nie będę chciał grać na serio, wolę grać na publicznych z RS bo jest to dużo zabawniejsze (w końcu gry zostały stworzone żeby bawić).
PS. Mod ani patch nie rozwiążą całkowiecie problemu, bo kto w coś już gra na serio (i na wyższym poziomie) to nie będzie chciał teraz szybko zmieniać swojej ulubionej gry.
PPS. To jest moje zdanie, nikt nie musi się z nim zgadzać, a nawet jak się nie zgadza to nie musi bluzgać.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pumex ~user
|
Wysłany: Wczoraj o 21:12 |
|
|
od C4 -> nie wiem czy zauwazyles ale my wchodzimy na publica se postrzelac a nie ganiac za obj... wiec nie wiem gdzie tu baty. u nas whine zdarza sie tylko w momencie jak wiecej deathow masz bo cie swoi zabili niz przeciwnicy ew gdy ktos drze jape na viopie.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Matthew ~user

|
Wysłany: Wczoraj o 21:27 |
|
|
pumex napisał: |
od C4 -> nie wiem czy zauwazyles ale my wchodzimy na publica se postrzelac a nie ganiac za obj... wiec nie wiem gdzie tu baty. u nas whine zdarza sie tylko w momencie jak wiecej deathow masz bo cie swoi zabili niz przeciwnicy ew gdy ktos drze jape na viopie. |
W sumie ostatnimi czasy też częściej wchodzę postrzelać, ale co nie zmienia faktu, że i tak mało przyjemnie się z wami gra. A postrzelać to zawsze możecie z botami ustawiając sobie na najwyższym poziomie. Co i tak nie usprawiedliwia tego, że ani be, ani me, ani kukuryku. Z resztą post nie tyczył się marudzenia jacy to wy niekoleżeńscy jesteście, ale samego klimatu gry (dla nowych graczy, który powinni zasilać/tworzyć klany), jakby to był jakiś inny klan to im by się oberwało... Ot pech, że na was trafiam najcześciej.
PS. Nie stresuj się tak człowieku i nie przyjmuj wszystkiego tak dosłownie bo sobie życie skracasz i urodę psujesz.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
K!ll!ng_Joke ~user

|
Wysłany: Wczoraj o 21:27 |
|
|
Matthew napisał: |
Z RS gra się dużo przyjemniej nawet gdy się przegrywa i zostaje się opieprzonym za słabą grę. Bo z nimi można się pośmiać, pomarudzić na pingi, nabijać z przegrywającej przeciwnej strony (jak zamiast przesłać cybermózg na 10 minut przed zaczynają się ganiać po całym budynku, czy zamiasthackować to strzelać do siebie nabijając TK zeby tylko nikt nie hackował). A taki C4 przyjdzie, zrobi swoją grupę szturmową i ogół rozgrywki ich niewiele obchodzi. Mimo iż są to dobrzy gracze to czasami przez to że nie potrafią/nie chcą pokierować słabszych od siebie |
Dokladnie. Wbijamy z reguly jak juz nie mamy kompletu 6ciu i nie mozemy grac klanowek lub jest pozno i chcemy sobie dla relaksu postrzelac.. Voice wylaczylem bo jak sluchalem ludzi, ktorzy namawiaja na kicka kogos kto ich zabija to jakos mnie to nie bawilo.. Rowniez czesty jak ty to nazywasz "humor" przerobilem juz na poziomie przedszkola. Gracze sa w roznym wieku i nie kazdy musi miec ochote z wszystkimi sie tam integrowac.. Wiec pozwol, ze jak to bywa na ffa wbije i bede robil to na co mam ochote. Nikogo nie obrazam, nie teamkiluje, nie kickuje, nie wyzywam i nie obrazam. A to, ze nie mam ochoty sie odzywac to juz moja prywatna sprawa. To, ze gram z tagiem to moje lenistwo. Nie chce mi sie bindu zrobic na zmiane nicku, a jakos mi to specjalnie nie przeszkadza. Graj i daj grac innym, a to ze nie bedziesz nigdy chcial grac klanowo, to rowniez twoja prywatna sprawa i mysle ,ze scena z tego powodu nie ucierpi.
p.s. wylaczylem voica po tym jak wlasnie ty Matthew drzesz sie na maxa i nie da sie sluchac bo bebenki pekaja.. zacznij od przyciszenia mikrofonu, moze wtedy ktos sie do ciebie odezwie..
|
 |
J0hny ~user
|
Wysłany: Wczoraj o 23:45 |
|
|
NIe chce nikogo abrazac ani mowic przykrych rzeczy, lecz jezeli sie komus nie podoba to ze wchodze sobie na server postrzelac to niech pojdzie grac gdzie indziej.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|